onsdag 28 januari 2009

Kontakt med förlag


Idag fick jag ett mail från ett förlag. Gissa om det kittlade till i magen. Tyvärr handlade mailet bara om att tre sidor ur mitt manus fattades! Först tyckte jag att det var jättepinsamt (jag skyller helt på min make som tog en kopia åt mig), men sedan ändrade jag mig.

Jag tror inte att någon lektör/förläggare säger nej till ett manus de gillar bara för att några sidor fattas (förutsatt att de får läsa de försvunna sidorna såklart). Och jag, som är en tvättäkta kontrollmänniska, blev jätteglad över att få veta att någon faktiskt läser mitt manus just nu! Alltså kanske det här är ett ypperligt sätt att hålla koll på sitt manus på.

En fråga som poppar upp är var man ska ta bort sidorna, i början, mitten eller slutet? Man vill ju helst att den som läser är så fångade av historien att han/hon inte ger upp bara för att några sidor saknas. Fast har man maximal otur märker inte läsaren att det saknas sidor och då kan ju läsupplevelsen bli lidande.

En annan fråga är hur många sidor man ska tappa bort. Blir det för få kanske de missar att det fattas något och är det för många kanske man verkar alldeles för slarvig. Jag tror att det ideala måste vara tre sidor och det var ju just så många som saknades från mitt manus. Herregud vad välplanerat och genomtänkt ;D!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju ett jättebra tecken! För hade de tyckt att ditt manus var skräp hade de slutat läsa när de upptäckte felet. Istället ansträngde de sig och mailade dig.
Det här är verkligen spännande.

kram
Karina!

Åsa sa...

Jag håller helt med Karina,
de läser hela din berättelse!
Superbra.
Kunde du maila över de sidor som saknades?

kram Åsa

Simona sa...

Jag håller oxå med -men min kommentar försvann.

Försöker igen.

Har tänkt på ditt lektörsutlåtande - det är ju helt jäkla otroligt bra!

Glöm inte att du lovat tårta på releasefesten!

Frida sa...

Hej alla!

Ja, jag ser det som ett gott tecken. Dessutom var det rätt tidigt i manuset som det fattades sidor så hon måste tyckt att det var värt att fortsätta. Jag försöker verkligen föreställa mig hur lektören satt alldeles försjunken i min bok och sedan blev till sig av frustration för att hon inte kunde läsa mer pga de försvunna sidorna (försöker bygga upp ett rejält självförtroende inför kommande "nej").

Japp, det var bara att maila över de sidorna som saknades.

Mitt lektörsutlåtande är otroligt. Jag tror faktiskt inte riktigt att det är sant. Kanske är lektören som läste boken min tvillingsjäl och allting klickade när hon fick "stormhav" i sina händer. Vem vet?


Jag har några ess i min kortärm som jag tänker berätta om så fort jag får bekräftat om de fungerar. Om inte annat kommer jag kanske kunna skriva en bok om "10 olika sätt att försöka bli utgiven på".


Kram Frida

PS. Simona. Blir det bokkontrakt så blir det tårta.! Absolut. Vi får ha en bloggfest i Stockholm DS.

Annas infall sa...

Att de hör av sig...vad det än gäller är ett gott tecken....tycker jag. Hoppas på det bästa//Anna