måndag 16 februari 2009

Mattips i finanskristider

På grund av finanskrisen har Icas tidning Buffé ett nytt inslag som heter "Billiga veckan" där de presenterar förslag på maträtter som är vänliga mot plånboken.

Jag vill ju inte vara sämre och därför kommer här dagens mattips:

Potatis- och purjolöksoppa
Eftersom min blogg är så otroligt populär skickar många produkter till mig som de vill att jag ska marknadsföra. Potatisarna till soppan har jag därför fått gratis, men jag tror att de kostar runt 20-30 kr kilot i en vanlig matbutik. Purjolöken var jag dock tvungen att köpa själv och vattnet till soppan tog jag direkt ur kranen eftersom jag har slut på Evian.

Servera gärna soppan med knäckebröd och rysk kaviar. Har du inte råd med knäckebrödet går det lika bra med formfranska.

Pris per portion: ca. 400 kr


1. Ansa purjolöken och skala potatisen2. Strimla purjolöken och stek den mjuk i en klick smör3. Skiva potatisen, lägg ner den i kastrullen och salta och peppra4. Tillsätt buljong och låt koka i ca. 15-20 minuter

4 kommentarer:

Kristina sa...

Hallå där!
Sitter och läser din blogg och hittade den där du är något kritisk mot den gamla goda huskuren med vitlöksvatten som Gustav tipsade om! Den verkade ju inte funka så bra på dig :-) synd. Numera använder han sig av ett annat trick-en tesked gurkmeja i ett glas vatten, skitäckligt men funkar jättebra (enligt honom). Prova det istället nästa gång vettja! Själv har jag vansinnigt ont i ryggen idag, men det har jag inga bra kurer mot, bara att vänta ut tyvärr..

Anonym sa...

Jag håller med om att man inte kan äta knäckebröd utan rysk kaviar.

8-)!

Kram Anneli

Simona sa...

Frida!

Av helt själviska anledningar undrar jag lite ööver det här med kärleksroman. Hur tänker du kring genren? Vad är en kärleksroman? OM det fanns ett litet nätverk med kvinnor som skriver kärlek - skulle du vara intresserad av att ingå i det? OM det fanns ett sådant skulle de ha många träffar på slott och sånt.

OCH PLEASE. Kan du inte berätta lite om Fredrika? Bara lite.

Kram

Frida sa...

Hej!

Kristina, jag vet inte om jag vågar prova gurkmejavattnet, även om det inte låter lika äckligt som vitlöksvattnet... Usch vad det är jobbigt att ha ont i ryggen. Jag fick faktiskt en spikmatta i julklapp och det är väldigt skönt när man har ont.

Anneli, eller hur!!!

Simona. Kärleksroman är ju en väldigt luddig definition. Min roman handlar om kärlek i många olika former, men även om mycket annat. Kanske skulle man kalla det för drama istället, fast då låter det ju som en pjäs.

Jag tycker det låter jättespännande med ett nätverk. För mig är skrivandet av en bok otroligt privat. Skrivcirklar och liknande fungerar inte för mig och jag skriver bäst när jag sitter ensam hemma (jag går in i någon slags trans och kan sitta 10 timmar i sträck). Dock hade det varit jätteroligt att träffa andra likasinnade någon gång.

Jag ska försöka berätta mer om Fredrika Storm. Hon är helt klart min idol, tuff, mänsklig och sårbar på samman gång. Kanske kan jag få ihop ett helt inlägg!


Kram Frida