måndag 2 februari 2009

Nyheter i korthet


Världens första öppet homosexuella regeringschef har utsetts. Jóhanna Sigurdardóttir regerar numera på Island.

Jag diskuterade med min make vad som lockar så stora mängder läsare till vissa bloggar. Vi kom fram till att många gillar utlottning av saker och min rara, men inte särskilt realistiska make föreslog att jag skulle köpa en Ipod och lotta ut här. (Till saken hör att vi just nu inte har det särskilt fett och vi skulle absolut inte gå och köpa en Ipod till oss själva.) "Åh vilket bra idé", sa jag. "Tycker du att vi ska skippa elen eller varmvattnet?"

En man har dömts till böter för att ha målat sina ögonfransar med mascara. Tydligen finns det en lag mot "transvestism" i Dubai (kan vara bra att veta).

Jag fick en hel klass att skratta hysteriskt under en grammatiklektion. En elev frågade mig vilken ordklass "kungen" är och i min iver att lära ut sa jag: "Kan man göra kungen?". Jag tänkte såklart fortsätta med mina verb, substantiv eller adjektiv-frågor, men blev avbruten av dubbelvikta tolvåringar (eftersom vi är en internationell skola pratar alla engelska och "Can you do the king?" är tydligen väldigt roligt om en lärare säger det).

7 kommentarer:

Pernilla sa...

Ha ha ha! Var det ingen som sa "no but you can do me anytime?" He he. Kram!

ylva sa...

hej! ville bara säga att jag skummat igenom kapitlet du lagt ut och kommer gärna tillbaka och läser mera noggrant :). modigt att lägga ut det!

FRIDA sa...

Hej Pernilla. Hade det varit i en av de högre klasserna hade de förmodligen klämt ur sig något sådant ;D!

Hej Ylva! Tack. jag kommer nog ta bort kapitlet igen så vill du läsa om det får du skynda dig!

Kram Frida

Anonym sa...

Vill bara säga att jag läst ditt kapitel och tycker historien verkar spännande. Håller med Åsa om att det inte hänger på ett och för mycket, och detta vet jag eftersom jag precis gått igenom redigering processen. Jag fick nej från fyra förlag, dock med kommentarer, men ändå refuseringar. Som tur var fick jag ett ja av det sista förlaget. Det jag vill få sagt med detta är att jag hoppas att du fortsätter att skriva. Det är inte omöjligt även om det känns så ibland.

Kram M.

FRIDA sa...

Hej M!

Tack. Det är så lätt att man hänger upp sig på negativa kommentarer. Vad roligt att din bok ska ges ut. Du får gärna berätta mer!

Kram Frida

Anonym sa...

Hej Frida!

Om du går in på

http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/infotonar.aspx

kan du läsa om den. Sista chansen heter den. Måste bara säga att jag tycker du är sjukt modig som la ut ett kapitel. Det hade jag ALDRIG vågat.

Kram M.

FRIDA sa...

Hej M!

Vad roligt att läsa om din bok. Det måste vara helt fantastiskt att se den färdiga produkten så där! Skickade du in den direkt till stora Bonniers?

Kram Frida