lördag 7 februari 2009

Vad ska man äta?Alla vet ju att när man är magsjuk så är det enda man kan äta vitt bröd, pannkakor, sockerkaka och kexchoklad. Efter några dagar på den här dieten känns det som om jag har gått upp 10 kg och blivit mycket ohälsosam. I går beslöt jag att jag från och med i dag skulle jag börja äta nyttigt igen och hålla mig borta från kolhydraterna. Tyvärr hade min rara make gjort American pancakes till frukost (visserligen med Fibrex, kiwi, banan, hallon och filmjölk) och dem var jag ju tvungen att äta.

Men sagt är sagt och därför åt jag denna eminenta sallad till lunch. Problemet är bara att jag fortfarande är hungrig och den där sockerkakan i köket ser så otroligt god ut. Om jag låter den ligga kommer den förmodligen bli dålig och det vore ju tråkigt. Dessutom är det ju ekonomisk kris just nu och vad säger det om mig om jag låter något ligga tills det blir dåligt, trots att jag hade kunnat äta det. För att inte tala om miljöaspekten...

4 kommentarer:

Åsa sa...

Jag har levt på blåbärssoppa i snart 4 dagar men idag har hungern gjort sig påmind.
Langa gärna hit din mans pannkakor, det ser fantasktiskt gott ut!

Är hela Sverige magsjukt? Rapporter från alla håll tyder på det.

Kram Åsa

Frida sa...

Hej Åsa!

Det verka så. Det är otroligt hur sårbara vi människor är. Hoppas inga Aliens får för sig att ta över jorden med hjälp av virus, för vi hade inte haft en chans.

Krya på dig! Kram Frida

PS. Det känns väldigt bra med pannkakor i magen, det kan jag rekommendera. DS.

Liz Wennberg sa...

Ja, alltså, jag har rusat förbi goddisskålen hundra gånger. Min tanke var att inte äta mer godis eftersom jag fisit mej igenom hela natten mot lördag efter fredagens enorma intag. Men vad fan, det är ju synd om godisarna ska få ligga där och förstöras... skulle ha haft pannkaor istället.

(nu ångar jag mej att jag ätit, så jäkla gott var det inte...)

Frida sa...

Det värsta är att om jag låter bli att äta något som jag blir sugen på så går jag och tänker på det hur länge som helst. Lusten att äta överröstar allt, det är ju helt sjukt.

Kram Frida