söndag 26 augusti 2012

Söndagsmys

Jag älskar att baka och göra fina desserter men jag gillar samtidigt saker som går fort att göra.

Den här chokladmoussen är helt fenomenal och är adapterad från en chokladmoussetårta som min syster lärt mig att göra. Efterrätten är supergod, enkel (det går inte att misslyckas) och dessutom är den LCHF, socker- och mjölfri och kan även göras laktosfri. 


För fyra portioner behöver du:

1,5 dl vispgrädde (plus grädde till dekoration), 1 dl creme fraiche, 100 gram mörk choklad (gärna smaksatt, t.ex. Marabou mint). 





1. Koka upp hälften av grädden, sänk värmen och lägg i chokladen. 

2. Vispa resten av grädden tjock och blanda ner creme fraichen. 




3. Blanda ner chokladgrädden i den vispade grädden och creme fraichen.




4. Häll upp chokladsmeten i portionsformar. Låt stå kallt i ca. fyra timmar. 




5. Servera med en klick grädde och t.ex. färska bär. 


4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det ser jättegott ut!

FRIDA sa...

Det är det också! Prova, inget gelatin och inga råa ägg. Dock innehåller det ett visst antal kalorier.

kram!

Anonym sa...

Ser fantastiskt gott ut! Ska prova asap.
Kram, Stina

FRIDA sa...

Hej Stina!

Ja, gör det ;-).


Kram