onsdag 19 november 2008

Brev till förläggaren

Här kommer det brev som jag skickade med manuset till förläggaren. Vad tror ni, är jag för hård eller för mesig?


Hej!

Här kommer en första version av ”Stormhav”. Min huvudkaraktär heter fortfarande Fredrika Storm och boken utspelar sig i Lund. Eftersom en första bok i en serie ju kräver viss presentation av grundförhållanden och karaktärer har jag använt en del material från mitt förra manus ”Stormnatt”.

Här följer en kort summering av handlingen i ”Stormhav”:

” När en trettonårig pojke försvinner spårlöst sätts kriminalinspektör Fredrika Storm på fallet. Fredrika hittar genast en misstänkt, men när ytterligare en pojke går upp i rök pekar alla spår åt ett annat håll. Finns det någon koppling mellan pojkarna? Vart har de tagit vägen och vet någon var de befinner sig? Det visar sig att sanningen är grymmare än Fredrika Storm någonsin kunnat ana…”


Som jag tidigare nämnt är boken tänkt att vara en del i en serie och jag jobbar för tillfället på synopsis till uppföljaren ”Stormblomma”.

Eftersom jag har skrivit boken under relativt kort tid är jag öppen för förslag på eventuella förändringar. Jag hoppas dock på ett snabbt svar eftersom jag vill ha möjlighet att gå vidare till andra förlag i det fall ni inte är intresserade av att publicera mitt manus.







PS. Bag-in-box-glögg! Lyckan är total.! DS.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det var ett mycket bra brev, lagom balanserat.

Förläggaren har ju redan sagt att hon gillar din stil osv, och vet att du kommer gå vidare till andra förlag om inte de vill ge ut romanen. Och då är det ju lika bra att vara tydlig med det. Dessutom har hon ju i princip beställt manuset från dig, och då tycker jag att du har all rätt att sätta lite press på dem.

Jag ser fram emot att få köpa lite Stormböcker framöver! :-)

Pernilla sa...

Du menar inte att dina flaskor redan är slut?
Kan du maila mig? skrivarmamma@gmail.com

Tycker ditt brev var bra. Jag har dock ingen aning om HUR man ska skriva men jag tycker att det är kort, koncist och du är uppriktig. Det är saker jag uppskattar.

Jag håller alla tummar!!!

Anonym sa...

Mycket bra brev! Man vill genast veta mer och det är ju det som är meningen. Nu får vi hålla tummarna igen! KRAM Språkfascisten M

Anonym sa...

Åh, det är så kul att följa dig! Tycker det var ett bra brev där du var tydlig med var du står och vill. Jag håller mina tummar!

FRIDA sa...

Hej och tack!

Jag håller med. Förläggaren har ju i princip beställt boken och jag har gjort precis som hon sa, så inte sjutton kan det gå fel, eller?

Kram Frida