torsdag 20 november 2008

För gammal?




På lunchen idag tog jag en sväng inom några klädbutiker. Jag har alltid gillat att shoppa, tycker att det är roligt med kläder och har extrajobbat i både Levi's Store och på Lindex under studietiden. Eftersom det har varit en extremt stressig höst (sälja lägenhet, köpa lägenhet, flytta, skriva böcker mm.) och vi dessutom har flyttat till ett något för dyrt boende (min man studerar fortfarande men är snart färdig) så har det inte funnits utrymme för någon shopping. Jag kan inte komma ihåg att jag köpt någonting sedan våren (med undantag för en klänning jag inhandlade av ren glädje första gången förläggaren ringde).

När jag nu, för första gången på länge, strosade runt inne på H&M med syfte att faktiskt köpa något nytt kändes uppdraget plötsligt hopplöst. Jag såg ingenting jag gillade, det verkade inte finnas något som passar min kroppstyp och jag blev med ens trött och omotiverad.

Vad är det som har hänt? Behöver jag bara lite träning för att komma igång eller har jag gått och blivit för gammal? Det kändes nästa så, som att jag hade blivit för gammal alltså. Genast fick jag en helt ny förståelse för dem som inte orkar hålla sig "vardagssnygga". Grå, bylsiga, stickade tröjor here I come!

Det hela slutade med att jag, som gått in i dessa butiker för att komma ut med något snyggt och trendigt, kom ut med ett par nya mysbyxor. Visserligen är de fina, men inte på det sättet som jag tänkt mig ;-(!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida!

Jag vet vad du menar. Det är inte alls lika kul att handla nu som när man var yngre. Det brukar dock hjälpa att gå och handla med andra som är mer shoppingsugna och smittar av sig.

Kram Lilla My

Anonym sa...

Jag känner igen mig Fritte - det är alltid när man inte får shoppa som man hittar allt. Har man pengar och tid så kan man ge sig på att det inte går. Fast jag kom helt över det nu i somras/tidig höst - helt enkelt genom att prova allt jag blev minsta sugen på och blunda för prislappen. Det var jätteeffektivt! För effektivt skulle man kunna säga, är på tok för fattig för mitt eget bästa nu. :)

Läste första kap som du skrivit idag i skolan, och mådde så dåligt! Det har du mao verkligen lyckats med - ville bara läsa mer men fick tvinga ner nosen i pluggboken igen! Ska försöka läsa lite då och då, vilket jag egentligen inte alls gillar - är ju en sträckläsare. Men är inte tid för sträckläsning just nu.

Nu babblar jag, förlåt!
Hör av mig per sms!

KRAMKRAMKRAM!

maria sa...

Vaddå?
När du bodde i Växjö handlade du ju hela tiden... fast iofs lämnade du tillbaka allting direkt igen. ;)
Brukar det inte vara så? När man bara går och strosar finns det massor men när man verkligen letar efter något passar inget det man tänkt sig?!
Har lagt upp kort från Operan förresten... trevligt va?? :)
Kram

Anonym sa...

för min del är jag rätt glad att jag är fattig för då slipper jag shoppa! knäppt kanske, men jag blir så stressad av att gå i klädaffärer så jag slipper gärna...

FRIDA sa...

Hej alla!

Ja, när jag bodde i Växjö hade jag inget annat att göra än att shoppa, men det var ju två år sedan! Jag har helt tappat stinget. Men visst är det så, när man väl tänker köpa något så hittar man inget. Och Stina, jag håller med, jag börjar bli mer och mer stressad av att gå i klädbutiker. Innan kunde jag handla i flera timmar men nu blir jag trött efter 45 min!

Kram Frida

FRIDA sa...

Therese!

Glömde kommentera din kommentar. Vad br att du mådde dåligt av första kapitlet ;-)! Precis så det ska vara. Åhh, det ska bli så spännande att höra vad du tycker. Ser verkligen fram emot din feedback!!!!

Massor av kramar Frida