lördag 13 december 2008

JK Rowling


Tittar just nu på en dokumentär om Harry Potter.

JK Rowling fick "nej" från åtta förlag innan ett litet förlag efter ett år slutligen sa "ja". Dock trycktes bara den första boken i tusen exemplar.

Där ser man. Det var verkligen skönt att höra. Hoppas att ni också fylls av hopp om framtida utgivningar.

Kram Frida

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde också på Spanarna på P1 att anledningen till att hon publicerade sig under författarnamnet "J.K." var att hon inte ville skrämma pojkar med sitt kvinnliga förnamn. CREEPY va?
Kram M

Anonym sa...

Ps. Du kanske kan kalla dig "F.K.V.P.S." för säkerhets skull???
Ds.

Pernilla sa...

Det är ju så. Det är så subjektivt det där med litteratur att det en säger är dåligt tycker en annan är bra. Det är både kruxet och härligheten. I evighet. Nej, nu svamlade jag loss. ;)

Mvh,
P.T.V. Nej, det var mitt flicknamn det. ;)

Anonym sa...

tänk på Strindberg och hans stackars Mäster Olof! nu tror jag visserligen att du kommer att få positivt besked, men om det inte vill sig den här gången, så blir det nästa gång istället! att ge upp är en dödssynd!
det var synd du missade lucian. kön in till kyrkan var helvetisk om man får lov att uttrycka sig så. ;) men vi var tidiga!

FRIDA sa...

Hej alla!

Det känns hoppfullt att höra om författare som fått nej från förlag. Undra vad som krävs rent mentalt för att man ska skicka in sitt manus 57 gånger (jag tror Stephen King gjorde det). Antingen måste man väl ha en jäkla självförtroende eller ser man det som att spela på lotto och hoppas på att man ska vinna.

Mina böcker riktar sig nog främst till kvinnor så det känns okej att behålla mitt namn ;-)!

Kram Frida