tisdag 23 december 2008

Julgodis för hjärnan



Här är mitt julgodis. Jag har redan läst "Brott" av Karin Fossum. Den kan jag verkligen rekommendera, särskilt till alla blivande författare som behöver inspiration. Fossum skriver om en karaktär och hela boken kretsar kring hans anspråkslösa liv. Trots att han är tråkig är boken, konstigt nog, inte det. Som grädde på moset bygger Fossum upp en skickligt komponerad ramberättelse i vilken hon och huvudkaraktären för en dialog om boken.

Jag har snart läst färdigt "Ett enkelt brott" av Kallifatides och känner mig både förvånad och lite besviken. Språket är vackert men kriminalgåtan oengagerande och man får lära känna 10-15 karaktärer lite, istället för att lära känna en eller ett par karaktärer mycket. Dessutom handlar boken bara om sex, alla har sex hela tiden eller tänker bara på sex (snacka om manligt perspektiv). Kanske är det en sådan bok som under läsningen bara planterar ett litet frö, men som efter att man är färdig med den långsamt slår rot och nästlar sig in i hjärnan.

Nästa i ordningen blir "Låt den rätte komma in". Jag är supersugen på den och har redan tjuvstartat.

Jag har dessutom en del spännande saker på gång. Jag tänker inte avslöja något just nu, men jag garanterar att det kommer att hända saker efter jul så håll ögonen öppna (jag ska dock inte vara med i Let's Dance om någon misstänkte det...).

Ha en underbar jul med massor av mys, vila, läsning och annat lustigt!

MASSOR AV KRAMAR/FRIDA

6 kommentarer:

Mina projekt sa...

Oj vilken cliffhanger! Nu kommer jag att gå å grubbla hela julen över det... hoppas det är ett steg i riktning mot utgivning av din bok!
Själv har jag just kommit ner på jorden efter gårdagens samtal... :)

kram
Karina

Anonym sa...

Ha ha. Jag tänkte precis som "Mina projekt" vilken jäkla cliffhanger du gav oss. Men du ska ju leva på att skapa spänning så... ;) Hoppas du har och får fina helger!

Anonym sa...

God Jul!

Anonym sa...

Aha! Spännande som attan. God jul.

Anonym sa...

Håller med om "Ett enkelt brott" Tyckte den började lovande, men sen föll den platt. Otroligt förutsägbar och som du nämner väldigt mycket sex på ett dåligt sätt.

FRIDA sa...

Hej alla!

Ja, det är spännande nästan hela tiden.

God Jul! Hoppas att ni får det riktigt bra.

Skönt att höra att inte bara jag blev besviken på "Ett enkelt brott". Jag har för mig att den fick rätt bra kritik. Tyvärr är det kanske så att gör man sig ett namn så kan man skriva vad som helst.

Kram Frida