måndag 29 december 2008

Årskrönika

Här kommer min egen årskrönika över året som gått. Jag utmanar er alla att göra samma sak! Observera att detta är högst personliga betraktelser, årets bokhype innebär en bok som hypats i mitt liv osv.

Årets bokhype: Twlilight-serien. Som lärare har man ofta förmånen att bli informerad om den här typen av nyheter. Boken är säkert jättebra men jag såg filmen istället och den väckte den trånande tonåringen i mig. Hey Dolly måste väl också räknas som en hype. Detta har jag än så länge kommit fram till om boken: hm.




Årets filmhype: Sweeney Todd, som jag har sett, och Låt den rätte komma in, som jag inte har sett (läser just nu boken).




Årets deckare: Stormhav (såklart) och En helt annan historia av Nesser. Sidorna i min pocket är krusade av poolvatten och har expanderat så att pärmen knappt går att stänga. Precis så ska en bra bok se ut efter semestern!

Årets resa: Förra vintern åkte vi till Mexiko och det var jättehäftigt. Under sommaren besökte vi även Korsika. Båda resorna var underbara på olika sätt.

Årets maträtt: Varför har jag med denna kategori? Jag får väl svara kalkon i olika former. I år har vi upptäckt hur mycket gott man kan göra med kalkonbacon, kalkonskinka, kalkonpastrami, kalkonköttbullar, kalkonfärs osv.

Årets upplevelse: Att starta en blogg och att bli uppringd av ett förlag.

Årets viktigaste händelse: Att ett förlag var intresserade av att ge ut mina böcker och att vi flyttade till vår nuvarande bostad.

Årets besvikelse: Att samma förlag plötsligt ångrade sig.

Årets överraskning: Alla fantastiska vänner jag har fått genom bloggen.

Årets nyårslöfte: Under 2009 ska jag skicka ut Stormhav till så många förlag jag bara kan. Om ingenting händer innan påskhelgen ska jag börja skriva en ny bok!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Årets sista grej; fick ett mail från ett förlag som vill träffa mig v 2...jösses:)
Vis av andras erfarenhet så ropas det inga hej än så länge, men vad kul ändå. Och jädrans vad glad jag blev så här på slutet av ett, för min del, mycket omvälvande år.

Heja 2009!

FRIDA sa...

Hej Åsa!

Vad roligt! Grattis!!!

Kan du inte berätta vilken typ av bok du skrivit, vad det är för slags förlag och vad de har sagt?

Kram Frida

Mina projekt sa...

Hej Frida!

Vet du vad som hände idag?!? Förlaget ringde upp igen och sa att de är intresserade av att diskutera utgivning med mig!!!!! Jag fattar ingenting, är förvirrad, yr, lycklig.... och fruktansvärt medveten om att man kan stupa på mållinjen.
Och då är det inte mer än två veckor sedan jag skickade manuset. Han sa att de aldrig hade behandlat ett manus så snabbt tidigare! Det är ett litet förlag, känner inte till dem alls. Vill inte skriva ut namnet här än, om vi ska diskutera mer kanske vi kunde maila lite!

(i så fall, min mailadress karina69@spray.se)
kram
Karina

Annas infall sa...

HEJ!! Kul att du hitta de mig... Man ska inte ge upp!!! Karina fick ju ett samtal idag. Nu har jag inte hunnit läsa igenom din blogg, men hoppas att du sänder vidare ditt manus till fler förlag. Har du vänner som är vana läsare kan du be dem om åsikter. Jag tror personligen att början är viktig. Tex steig Larssons första bok är skit dålig i ca 50 sidor...(ekonomiskt strunt prat, bla, bla)efter de sidorna är boken fantastisk! Du ska tro på din grund idé, ändra inte för mycket för att behaga andra. om något förlag har andra tankar ge dem isåfall två manus...ett original och ett efter deras önskemål.
Det är jobbigt med bergochdalbana, det har hänt för mig...hopp och förtvivlan. Tyvärr är livet så.
Du har säkert ett bra språk, det tror jag för att du är lärare:)Fortsätt bara... Jag försöker oxå att skriva -men jag har dyslexsi så det tar så lång tid.....Vi hörs.
Gott nytt år!!
//Anna

Anonym sa...

Hej Frida.
Min bok är kategori "extremt sann life story" och ämnet är väl lite kontroversiellt kanske...och det lilla förlaget vill jag inte nämna här (än). "Välskriven med en ny vinkel" var summeringen.
Nu törs jag inte säga mer, återkommer när jag har träffat honom.
Hur det än går är jag stolt. "Välskriven"...bara en sån sak:)

FRIDA sa...

Hej!

Det är ju helt otroligt vad mycket det är som händer!

Grattis till alla som fått spännande besked!

GOTT NYTT ÅR!/Frida