måndag 15 december 2008

Tomhet, depression & frustration


Jag vet inte vad jag ska säga, göra eller tänka. Jag vill gråta, men eftersom jag är på jobbet ska jag försöka låta bli. Ena stunden känns allt tomt, i nästa gör det så ont att jag vill skrika.

Förläggaren ringde och tackade nej. Hon sa att hon vill ge ut Stormhav men att hennes kollegor säger att manuset inte sticker ut tillräckligt mycket. Historien är för klassisk. Precis så som hon bad mig skriva.

Vad skulle jag säga? Jag har gjort allt vad jag kunnat, följt instruktionerna, slaktat och skrivit om.

Förläggaren sa att jag måste skicka boken till andra förlag. Ge inte upp, du är begåvad. Suck. Helvetes jävla fan.

Jag känner mig så förvirrad. Vad ska jag göra? Jag behöver en plan. Ta nästa steg. Upprepar för mig själv: "JK Rowling fick nej åtta gånger, JK Rowling fick nej åtta gånger, JK Rowling fick nej åtta gånger".

Här sitter jag och tycker synd om mig själv när det finns de som svälter ihjäl. Livet är skruvat.

14 kommentarer:

Mina projekt sa...

Men det är inte sant!!!!! Så som du har kämpat och slitit... lider med dig.
MEN jag lovar, att när chocken har lagt sig om ett par dagar kommer du att få världens revanschlust. Och tänka positiva tankar. Att det här förlaget en dag kommer att ångra sig bittert när ett av de andra förlagen får upp ögonen för dig och gör dig till en storsäljande författare!
Den dagen kommer, det är jag övertygad om. Bara du inte ger upp.

kram
Karina

Anonym sa...

Jag tror som Karina. Du kommer att bli vad Stieg Larsson blev för Bonniers.

Du måste nog låta känslan landa. Unna dig själv att falla ihop, jag har varit där, kreativitet är ett straff, du kommer att resa dig igen. Men du var så nära målet, föll på självaste mållinjen. Det är klart du får skrubbsår av det. Ta dig tid att plåstra om dem.

Det känns jobbigt att du kommer bli någon annans och inte just Min författarkollega. I övrigt hyser jag inga som helst tvivel om att din bok kommer sälja 2 mijoner ex. För jävligt bara att det inte blev genom Forum.

Kramkramkram!

Anonym sa...

Suck.
Vet PRECIS hur det känns.
Jag bröt ihop.

Och sen bet jag ihop.
Man blir bättre, tuffare och mer kreativ.

Eller ger upp.

Ge INTE upp.
Jag ser fram emot att läsa din deckare.

Pernilla sa...

Fina Frida. Vad ska vi säga? Jag förstår att du är helt supernere nu! Jag blir nere! Vad fan!!!

Klyschor som att allt har en mening och så vidare känns inte riktigt rätt just nu. Men förmodligen har det det. På ngt sätt.

Men såklart ska du skicka iväg det till fler. Nu skickar du till alla du kan komma på. Samtidigt. Skit i alla "man gör inte så" och blaha blaha. Du skickar.

Och vi säger JK Rowling. Vi säger Astrid Lindgren. Vi säger Katarina Mazetti. De lyckades till slut.

Anonym sa...

Ja, detta var oväntat. Men du, nu har du ju en färdig produkt så sätt dig ner och VÄLJ vilka förlag som ska få äran nu!
*bamsekram*

Anonym sa...

åh frida! vad trist! men det är som de andra säger: hämden är ljuv. hehe! nu får du dessutom chansen att finputsa på boken ännu mer! vet inte om det är en tröst dock... men det kommer att ordna sig!

Anonym sa...

Nej, vad tråkigt! Men du, du har en bok i din hand, bara skicka den vidare och tänk JK Rowling... Jag fortsätter hålla en tumme!

FRIDA sa...

Hej!

Tack alla för era jättefina kommentarer. Jag säger som mina elever: det här suger!

Kram Frida

Emm sa...

Finns egentligen inga bra ord att säga när ens förhoppningar raseras så som dina gjort nu. Förutom, GE INTE UPP! Jag hejar på dig!

Anonym sa...

Jaha, en liten fråga då i all enkelhet; hur tänker en förläggare som ringer, och med champange i rösten meddelar att du är en ny deckardrottning?
Har man inte tillräckligt mandat så kanske man inte ska sockra så enormt...tänker jag som inte vet ett dugg om förlagsbranschen men desto mer om människor och hur man inte sänker dessa.

Gräv ner dig idag. Upp igen i morgon.
Du är skitbra!

Anonym sa...

Du är verkligen skitbra! Du har gjort något som väldigt få klarar av. Du har skrivit en hel bok på sex veckor. Inse din potential och lägg upp en ny strategi.

Du har nu två manus - ett klassiskt och ett lite annorlunda. Gör som mannen från Piratförlaget tipsade om (jag tror det var här på din blogg). Ring förlagen du vill skicka till, säg "jag har två deckarmanus, vilket är ni intresserade av".

Kämpa på Frida! Du kommer att lyckas till slut.

Kram Maria

Pernilla sa...

Jag håller helt med Åsa! HOn var ju så jävla på. Så gör man inte! Då läser man, ber kollega läsa, har utgivningsmöte och sedan ringer man.

FRIDA sa...

Hej igen!

Detta är skit! Drt känns sååå bra att alla är så goa och muntrar upp mig. Hade det inte varit för er och det där utlåtandet jag fick från förlaget så hade jag nog slutat skriva.

Nu är det hög tid för plan C.


Kram Frida

www.malinrocaahlgren.com sa...

Du kommer att bli författare!!! Jag vet det! OK!! ;)
Ge inte upp, KRAAAAM