lördag 20 december 2008

Tvångstankar


Jag såg Robert Gustavsson på Robins i går och han berättade om sina tvångstankar.

Jag har också tvångstankar. T.ex. börjar mitt tangentbord bli slitet. ibland trycker man på en tangent utan att det blir någon bokstav och ibland fastnar tangenten och det blir två bokstäver istället för en. Förra veckan skrev jag ett blogginlägg i vilket jag nämnde mitt manus. Dessvärre föll "m" bort och det kunde ha blivit riktigt pinsamt om jag inte hade haft tid att korrekturläsa. Ofta är jag dock så trött att ögonen går i kors och jag orkar knappt läsa vad jag skrivit (efter 9 timmar på jobbet dvs).

Saken blir bara värre av att jag inte har något stavningsprogram på min dator (eller jag har ett, på spanska, men det hjälper ju inte). Sådant här kan få mig att ligga vaken på nätterna och oroa mig över om jag skrivit något konstigt i ett mail eller ett blogginlägg.

Jag har även riktiga hardcore-tvångstankar när det gäller placering av saker. Det är otroligt viktigt för mig att prydnadssaker står på ett visst sätt, i en viss ordning osv. Det är inte så farligt som det låter, men jag känner ett lätt obehag om saker hamnar fel. Hänger en tavla snett kan jag inte koncentrera mig på något annat och det är oerhört viktigt för mig exakt var möbler står, hur långt ifrån varandra, hur nära väggar osv. Tur att min man är så tillmötesgående annars hade vårt hem förmodligen förvandlats till en krigszon.

Jag ska bespara er mina tvångstankar om mat. Det hade annars kunnat bli ett lååångt inlägg.

Har ni några trevliga tvångstankar som ni vill dela med er av?

4 kommentarer:

Ett skrivande lantliv sa...

Ja, ibland undrar man varför man utsätter sig för sånt som man sedan måste gå runt och fundera på om det var rätt.

Vad det gäller tangentbordet, så har jag samma problem själv. W brukar till och med lossna, men det går att klämma dit den igen, hmm, lite skumt att det just är W, känns ju som en bokstav som kanske inte är den mest använda bland tangenterna. T måste jag trycka två gånger på, börjar bli en vana nu, så om ni läser något med dubbelt T av mig, så vet ni varför :-)

Anonym sa...

Min är att låsa ytterdörren och SEN fundera om jag verkligen stängde av spisen... :D

Min gamla granne hade en jätte jobbig tvångstanken. Han stod i köksfönstret och tittade ut mot busskuren. När han sedan såg bussen rusade han ut, låste ytterdörren, ryckte i dörren 25 gånger för att se om den var låst, rusade ner, över parkeringen och hoppade på bussen. Förstod aldrig det där, varför inte gå ner när han ändå var klar...:D

Anonym sa...

Haha, det där med tavlor som hänger snett känner jag igen. Jag tål det inte, var det än är någonstans utan måste genast räta till dem!
Kram!

FRIDA sa...

Hej!

Undra varför man har dessa tankar. Det är verkligen lustigt hur hjärnan fungerar och hur mycket energi som ibland går åt till att oroa sig för saker man ändå inte kan göra något åt.

Kram Frida