onsdag 7 januari 2009

Blod, svett och tårar


Jag har haft kompetensutvecklingsdag idag och jag håller fortfarande på med en uppgift som jag hade hoppats slutföra innan det blev mörkt ;-(. Snart måste jag nog ta en matpaus...

Även om jag inte har haft tid att äta så har jag iaf hunnit läsa igenom det jag skrivit på min ungdomsbok och filat lite i kanterna.

Jag hade även tänkt skicka Stormhav till en förläggare som jag varit i kontakt med, men det har inte blivit av. Jag har tittat lite på följebrevet, men det blev inte bra och jag kom av mig. Jag ska dock försöka ordna allt ikväll så att jag kan skicka manuset imorgon (peppar, peppar). Det är svårt med följebrev. Hur mycket ska man skriva om sig själv och om boken? Jag har en kort summering av handlingen i Stormhav (kanske för kort) och en synopsis (kanske för lång). Dessutom har jag ju en del tankar om hur serien ska utveckla sig, hur jag vill bli marknadsförd osv., men det kanske inte hör hemma i ett följebrev (?).

Dessutom håller en annan förläggare också på och läser Stormhav just nu.

Ibland, när jag vaknar mitt i natten med ett envist ryckande i ögat, undrar jag vad jag gett mig in på. Varför vill jag egentligen det här? Det är så otroligt mycket stress och nervositet inblandat. Om jag någon gång skulle bli utgiven så kommer ju oron att finnas kvar (recensioner, att få nya manus antagna och försäljningssiffror t.ex.). Fast då tänker jag så här: om jag dagligen klarar av att stå inför en grupp hormonella tonåringar så ska jag nog klara av allt det där andra också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida!

Åhh vad spännande! Jag hejar på dig. Fortsätt kämpa.

Kram Lilla My

Pernilla sa...

Japp! Tonåringar är stor skräck för många. Vi som klarar det, vi klarar allt. (IMorgon träffar jag mina nya elever för första gången, se om jag är lika kaxig efter det). Kram, du vet att jag hejar på dig!

Anonym sa...

Snart kommer det att hända för dig. Det känns i luften. Du kommer att få napp från något förlag och sedan är du på väg att besanna den dröm vi delar: författardrömmen. Ska hålla tummarna för dig!

Mina projekt sa...

hej!

Det här är ju jättespännande! Jag hoppas så att våra drömmar förverkligas i år.

kram
Karina

FRIDA sa...

Hej!

Tack för ert stöd. Jag hoppas verkligen att något kommer att hända. Om ingen vill ge ut "Stormhav" så kan jag väl åtminstone få lite uppmuntran från något förlag som säger att de gärna vill läsa mer av mig. Sist blev jag ju så motiverad att jag skrev en ny roman på ett litet kick.

Karina, jag hoppas för oss båda!

Kram Frida