torsdag 23 april 2009

Quesadillas till Simona


Quesadillas är superenkla att tillaga.

Allt du behöver är ost, tortilla och en stekpanna.

Värm stekpannan och lägg i en tortilla. Häll/lägg på ost (riven eller i skivor) och lägg på nästa tortilla. När tortillan fått färg, vänd på den.

Det viktigaste att tänka på är att pannan inte får blir för varm så att tortillan bränns och att osten smälter ordentligt.

Vi brukar även ha t.ex. grönsaker och skinka i våra quesadillas, vilket gör det extra gott (och lite nyttigare). T.ex. är paprika, soltorkade tomater och/eller lök bra fyllning.

Man kan även göra en pizzaversion med tomatsås, mozarella och basilika mm..

Något som är supergott är en lyxigare, italienskinpirerad version med grillade körsbärstomater, mozarella och basilika. Mums.

För att göra det matigare kan man t.ex. lägga ett eller två stekta ägg i varje quesadilla. Se dock till att det är "ost på båda sidor" om fyllningen så att quesdillan klibbar ihop.

7 kommentarer:

Simona sa...

Åh gud så gott - supertack Frida. Gissa vad vi ska äta hela helgen.

Tack!

Frida sa...

Lycka till! Hoppas det blir en hit!

Kram frida

Sara sa...

Ser riktigt gott ut! Vad duktig du är på matlagning :) Hur går det med skrivandet?

Nadja sa...

Hej Frida!
Jag har följt din blogg i ett par veckor men har inte kommenterat förrän nu.
Jag tycker om ditt sätt att skriva. Det är härligt med folk som vågar drömma! Och för din del både tror och hoppas jag att det inte bara stannar vid en dröm...
Jag håller tummarna för dig och kommer fortsätta att följa din blogg!

Och tack för receptet, det skall definitivt provlagas.

Frida sa...

Hej!

Sara, tack. Jag är ingen mästare i köket men jag tycker om att laga mat ;D. Just nu ligger allt skrivande på is. Det är för mycket annan som pågår, men till sommaren ska jag förhoppningsvis komma igång igen.

Nadja, vad roligt! Välkommen ;D. Det är så fantastiskt att få kontakt med nya människor genom bloggen. Jag uppskattar verkligen alla härliga bloggläsare!

Fortsätt kommentera.

Kram Frida

stinabloom sa...

Tack för mattipset! Provade det i helgen och det uppskattades mycket!

Frida sa...

Hej Stina!

Vad roligt. Det är ju hur enkelt som helst och perfekt när man har bråttom. Mycket gott till soppa förresten.

Kram Frida