måndag 11 maj 2009

Bokomslag

Jag har gjort ett jättefint bokomslag till Stormhav och funderar på att visa det här. Tanken med omslaget är att det ska fungera som en "visualisering av målet".

Dock kanske jag gör ytterligare någon "framsida" och sedan kan vi ha en liten omröstning så jag får veta vilket omslag ni tycker bäst om.Bokomslag jag gillar:

5 kommentarer:

Mokzan sa...

Vad kul nu blev jag nyfiken på ditt omslag, det är ju superviktigt tycker jag iallafall.
Hade jag fått en bok ugiven så hade jag varit petig med det, den ska ju sticka ut i bokhyllorna och gärna en sådan som man nästan vill pynta med bara för att den är fin.
Jag gillar det översta omslaget =)

Lisa sa...

Hur har du gjort ditt omslag, får man fråga det? :) Jag är såå oteknisk, men har under en tid suttit och fnulat på att göra ett till min roman in spe också...

Frida sa...

Hej!

Jag (läs min make) tog en av våra semesterbilder och redigerade den i Iphoto (typ photoshop för Mac). Vi förstärkte färgerna och ändrade olika inställningar tills det såg bra ut (mycket proffsigt med andra ord). Jag tror att vi sedan överförde bilden till ett orbehandlingsprogram (typ Words) där vi kunde lägga text på bilden.

Svårare än så var det inte (tack vare min man) och det blev faktiskt mycket fint.

Jag rekommenderar det som motivation när man skriver och aldrig tror att man kommer bli färdig/aldrig tror att man kommer blu utgiven!

Kram Frida

Frida sa...

Hej Mokzan!

Jag ska försöka ladda upp "omslaget" på bloggen så får vi se vad ni tycker.

Visst är omslaget viktigt! Det finns ju en hel vetenskap bakom vilka färger och former som attraherar konsumenterna - och detta vet jag ju i princip ingenting om. Jag försökte bara göra något fint som jag tycker speglar bokens innehåll.

Kram Frida

Lisa sa...

Åh, tack för inspirationen! Det låter ju inte helt omöjligt och jag kan tänka mig att det underlättar skrivandet att pyssla med något sådant. Ska genast snoka igenom min kamera och se vad jag kan hitta... Tack igen :)