torsdag 21 maj 2009

It is on

Nu har jag börjat skriva så det ryker...


Ord: 5 981

Det är galet roligt. Mitt mål är att skriva en spännande och underhållande roman.

4 kommentarer:

Simona sa...

Grattis! Bra början.

Kram!

Anonym sa...

Lycka till Frida. Jag har också börjat på en ny berättelse. Jag antar att du läst Läckbergs frågor och svar. Jag såg att du hade en fråga med. Jag frågade om det här med den eviga väntan på svar från förlagen. Hennes svar gav mig hoppet tillbaka precis lagom till det damp ner ett vitt kuvert i brevlådan. En tydlig refusering från ett av de två förlagen jag sänt manuset till. Visserligeen har jag inte hört något från det förlag som gav mig ett personligt utlåtande med en hel del positiva kommentarer och flera konkreta råd på ändringar, men just nu känns det som att loppet är kört. Ska fokusera på en ny berättelse. Imorse läste jag ut Stephen Kings bok, Att skriva. Läs den om du inte gjort det. Den fick mig verkligen att känna att detta är ett hantverk som vi kan lära oss.

Ha de bra

kicki

Anonym sa...

Kom på en sak till! Jag älskar Johan Theorins böcker och du vet väl att Skumtimmen var den tredje romanen han skrev? De två första refuserades,men trägen vinner. Med en sån debut lär det väl ha varit mödan värt att skriva de två första också.

Kicki

Frida sa...

Hej!

Simona, tack. Det är alltid roligt i början innan man börjar tvivla på storyn ;D.

Kicki!

Vad tråkigt, men ge inte upp! Det är ju nästan som ett skämt när man tänker på alla framgångsrika författare som blivit refuserade. Harry Potter refuserades 8 gånger, en av Stephen Kings böcker refuserades 57 gånger (hur galen är man om man skickar in ett refuserat manus 57 gånger...) osv.

Vad jag kommit fram till är att det inte bara handlar om kvalité när man blir antagen (det finns ju så otroligt många duktiga skribenter). Att du får ett nej behöver inte betyda att ditt manus inte håller. Det gäller att hitta en förläggare som gillar och tror på din bok...

Jag har även irriterat mig på vilka olika utlåtande jag har fått från olika förlag, flera har varit myckt positiva och skrivit att "Stormhav" håller för utgivning men att de inte kan satsa på en till deckare osv. Dock var ett förlag rätt negativa och saker som de andra förlagen lyft fram som positivt tyckte det här förlaget var negativt.

Vad jag tror jag vill säga är: fortsätt skicka in ditt manus och fortsätt skriv!!!

Jag har försökt förena mig med tanken att jag inte skriver för att bli utgiven utan för att det är kul.

Hör gärna av dig om hur det går.

Kram Frida