torsdag 28 maj 2009

Jag överlevde


Idag har jag för första gången på länge cyklat till jobbet.

Det gick bra trots att jag hade glömt hur jobbigt det är att:

* nästan bli omkullblåst när det blåser stormvindar
* ögon och näsa rinner konstant
* man hela tiden måste dra upp jeansen så att bilisterna inte tror att de har en byggnadsarbetare framför sig

Dörr till dörr tog det ca. 25 minuter vilket är helt okej! Gud vad jag är hälsosam. Nu ska jag fira med ett muffin som en lärare bakat på mjöl som blivit över efter något skolexperiment (jag vågar inte fråga vad).

Ha en bra dag!

PS. Bilden illustrerar hur snygg jag kommer vara till sommaren efter att ha börjat cykla till jobbet. DS.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul kommentar om byggarbetare! På min skola kämpar vi hårt för att få eleverna (Ja, de går på byggprogrammet)att dra upp byxorna, åtminstonenär de sitter på klädda stolar. Vi hävdar ivrigt att det är ohygiensikt och att de kan sprida många farliga smittor, men egentligen är det väl våra estetiska sinnen som störs mest, om man ska vara ärlig. Det är så fruktansvärt fult, men jag förstår ju rent förnuftsmässigt att det handlar om att pojkarna vill visa upp att de faktiskt har råd att köpa svindyra Björn Borg- och Calvin Klein-kalsonger. Hur är det förresten. Är inte det här modet på väg ut för länge sedan? Ännu ett argument som vi brukar försöka blidka våra stackars adepter med.

Fortsätt cykla! Att cykla är nödvändigt!

Kram M

Tessy sa...

Yay, go Frida! Rätt vad det är så är det en vana och självklarhet! Fast du har den tunga biten hemåt sen idag, berätta hur det går! :)

Frida sa...

Hej!

Vi har samma problem med vissa av våra elever. De nöjer sig inte bara med att visa upp kanten på kalsongerna, utan byxorna hänger så långt nere att man ser hela rumpan.

Någon föreslog att lärarna skulle komma klädda sådär en dag för att se hur eleverna reagerade på det (byxor hängade vid knäna, magkorta tröjor osv). Det hade kunnat bli ett jätteroligt, socialt experiment...

Hej Tessy!

Usch jag vet, jag är fortfarande helt groggy efter cykelturen hit och helt ärligt har jag haft svårt att undervisa. Jag känner mig jätteförkyld och huvudet är som en ballong (kanske är det pollenallergi???). Vi får se hur det går att ta sig hem.

Kram Frida

Frida sa...

Det var inte alls lika jobbigt att cykla hem. Dock blåste det som sjutton. Bor man på Lunds högsta punkt så gör man ...

Nu står cykeln i tryggt förvar i vårt cykelgarage ;D.

Tessy sa...

Din Stackare med förkylningen - men desto större prestation med cykeln, be proud! :)

Kan dock inte fatta att du tyckte det var lättare hem, hur lyckades du? Är ju jobbig uppförsbacke heeeela vägen! Hade du osannolik tur och fick vinden i ryggen mer än bara för någon sekund? Sånt händer ju aldrig! Lyllos! ;)

Hoppas vi kan ses nu snart igen, vore jätteskoj! (Och längre än för en kram och ett hej!)

Haha, håller tummarna för att cykeln snart blir kommer ut och blir rastad igen!

KRAM!!