måndag 6 juli 2009

Sommar


Hoppas att ni haft en bra sommar än så länge.

Själv har jag tagit det jättelugnt och hållit mig borta från datorn, vilket är väldigt skönt.

När det har regnat har jag läst och skrivit och när solen skinit har jag solat och badat.

Jag kommer nog köra en "blogg light" under sommaren eftersom det är så himla befriande att kunna strunta i datorn, men några inlägg här och där lovar jag.

Än så länge har jag klämt följande böcker: Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och Kärlekens historia av Nicole Krauss.

Vindens skugga är liksom Kärlekens historia en debutroman. Om man tillåter sig själv att helt slukas av berättelsen så är den underbar. Språket är vackert och historien spännande, med andra ord en perfekt semesterroman (om man kan ha överseende med klyschorna, och det kan jag).

Kärlekens historia är en härligt galen berättelse av Nicole Krauss (som för övrigt är gift med Jonathan Safran Foer). Denna bok inspirerade mig otroligt mycket att våga skriva de historier jag har som inte är kriminaldramer.

Böckerna handlar om skrivandet, läsandet och författarskapet, men förutom den kopplingen är de helt olika. Dock kan jag varmt rekommendera båda!

1 kommentar:

Madeleine Alkebratt sa...

Åh... Köpte Vindens skugga på bokrean för två år sedan. När jag väl hade ro att sätta mig ner och sugas in blev den otroligt bra. Framförallt tyckte jag att den var väldigt vacker. Jag väntar nu med spänning på att "Ängelns lek", hans andra bok, ska bli ledig på biblioteket :)