lördag 11 juli 2009

Suck, suck och återigen suck


Har precis fått tillbaka ett manus från ett stort förlag. Det tog över sex månader att få ett nej *suck*.

Kunde de inte ha väntat en vecka till så att jag fick skriva färdigt mitt nya manus. Nu känner jag mig lagom sugen på det.

Kan inte låta bli att undra, är det verkligen riktigt klokt att sitta i timtal framför en dator och skriva böcker ingen vill läsa när det finns så mycket annat att göra med sin tid :-(.

Dubbel-, nej trippelsuck!!!

11 kommentarer:

Pernilla sa...

Men usch vad tråkigt Frida! Och såklart kommer sådana tankar, det är inte konstigt att du känner så. Men - det klart du ska! Annars skulle du inte skriva. Det blir din tur snart, ni måste bara hitta varandra först.

STOR KRAM!!!!! Skriv på!
Och kom ihåg, stora författare har refuserats förr.

Åsa Hellberg sa...

Kom igen Frida, avsluta ditt nya manus när du nu är så nära!
Det kommer att hända för dig, det vet jag.

Kram från synskaÅsa

Anonym sa...

Jag säger bara en sak; bryt ihop och kom igen med dubbel kraft sen.
Alla blivande författare har blivit refuserade. De som lyckas är de som är envisa nog att fortsätta kämpa!

kram
Karina

Tant Brun sa...

Ja det är värt det!!! Du tror så mycket på det och kan inte vara utan skrivandet. Jag kan än inte förstå känslan av refuseringar men jag tänker personligen aldrig ge mig. Och jag skriver poesi... :)
Hejja dig!!! Hejja hejja hejja! Stackars stora förlag som inte förstår din storhet.
*KRAM*

Anonym sa...

Åh, va trist. Ge inte upp! Du vet att en dag kommer det att bli din tur. Och då kommer dom att gräma ihjääl sej att de inte tog dej när dom hade chansen.
Kram Skrumlan

Mokzan sa...

Follow your dreams and you will reach the stars..... =)

Frida sa...

Hej!

Tack för alla uppmuntrande ord! De hjälper verkligen. Jag ska banne mig skriva färdigt den här boken och den kommer bli så bra att förlagen slåss om den. Kanske borde jag skicka in den under pseudonym tillsammans med ett skrytigt brev, som Lars Kepler gjorde, det verkar ju fungera ;D.

Kram Frida

Anonym sa...

pDu verkar vara så nära hela tiden med att bli utgiven men låt dig inte nedslås av bokförlagen. Skicka gärna flera manus på direkten och sikta in dig på mindre bokförlag. Läs gärna min författarbok - går att läsa om den på min hemsida.
www.sannajuhlin.webgain.se
Kram!
Sanna

Simona sa...

Hej Frida, min kommentar försvann. Ge inte upp - det är envisheten som sållar agnarna från vetet. Och att vara så snubblande nära betyder att du är bland de få promille som har en chans att lyckas. Dessutom kan du nog inte ge upp ens om du försöker.

:-)

Kram
Simona

Frida sa...

Hej!

Det här med att skriva böcker är verkligen tufft för psyket. Just den här refuseringen känns inte så farlig eftersom det är ett förlag som jag inte haft någon alls kontakt med. Jag tror (vet) att det är mycket värre när man på något sätt varit personligt involverad och t.ex. pratat med den förläggare som sedan tackar nej.

Full fart framåt (jag försöker i alla fall).

Kram Frida

PS. Tack för tipset Sanna. DS

Anonym sa...

Hej Frida

Kul att du kommit igång och blogga igen. På min födelsedag (26/6) fick jag tillbaka mitt manus jag skickat in 1/3. Det var från förlaget som visat sig intresserat förut och gett mig tips på ändringar. Efter ett års arbete med dessa ändringar blev det ändå ett nej tack! Men de hade iof rätt i vad de skrev, manuset stack inte ut tillräckligt mycket. Har börjat på ett nytt men just nu ligger det i vila.

ha de

kicki