onsdag 12 augusti 2009

Elektroniskt manus


Jag har faktiskt mailat mitt manus till de förlag som redan har Stormhav och det verkar ju ha gått vägen! Ingen har ännu svarat och sagt att de inte kan ta emot ett elektroniskt manus.

Det är ju ett otroligt pyssel att försöka skaffa fram flera pappersmanus. Vår skrivare ser ut och låter som den än från 1982 och det tar ca. 5 minuter att skriva ut 1 sida. Jag har kontaktat några lokala tryckerier och de skulle ha över 3000 kr för att kopiera upp 7-8 ex. av mitt manus. Och jag har ännu inte hittat en betalkopieringsmaskin som man kan "mata in" ett helt manus i (att stå och kopiera varje sida för sig är ju bara trams).

Däremot vet jag att man inte kan skicka in ett manus på detta sätt till ett förlag som inte vet vem man är.

När jag blev färdig med Stormhav så skickade en papperskopia till förläggare X som hade bett mig skriva en ny deckare. Hon undrade förvånat varför jag inte hade mailat det nya manuset (!) och det är av den anledningen som jag nu tuffat till mig och skickat ett elektroniskt manus.

Arvtagaren är värd en utskrift!

7 kommentarer:

Rebecca sa...

Spännande! Hoppas att man kan kunna läsa dina böcker i framtiden då :)

Anonym sa...

Mitt tips; köp en ny skrivare! Jag köpte en billig en för 1200 kronor för ett par år sedan och den funkar perfekt!

Har du skickat Arvtagaren personligen till den förläggaren du haft kontakt med också?

kram
Karina

Frida sa...

Hej Rebecca!

Tack, det hoppas jag också.

Hej Karina!

Ja, jag får väl göra det någon gång snart ;D. Jag har skickat den till alla de förläggare som personligen kontaktat mig angående mina tidigare manus.

Kram Frida

Anonym sa...

Ja, det är den verkligen värd! I like. A lot. :)

Anonym sa...

Ja, det är den verkligen värd! I like. A lot. :)

malin, costa brava sa...

Hoppas det går vägen denna gång. Som jag alltid har sagt, det ÄR bara en tidsfråga innan du står på tentoplistorna som mest sålda! ;)

Calliope sa...

Jag tror att du kan få hjälp med såna utskrifter på UB Media (ligger i källaren på stora UB i Lund). Värt att testa om du inte redan varit där.