onsdag 23 september 2009

Åtta år - en evighet


Malin Persson Giolito frågar på sin blogg vad vi har gjort de senaste åtta åren. Hennes text handlar naturligtvis om Dawit Isaak som suttit fängslad, långt borta från sin familj, sedan 2001.


Själv har jag hunnit leva ett helt liv sedan Isaak fängslades. Jag har flyttat från London till Mexico City och sedan till Lund. Jag har skaffat mig en utbildning och börjat jobba. Jag har köpt och sålt lägenheter och hittat hem. Jag har levt de första åtta åren av mitt äktenskap. Jag har skrivit fler manus än jag kan räkna till och påbörjat en resa mot en dröm som aldrig kommer dö. Jag har läst hundratals böcker och sett hundratals filmer. Jag har delat tusentals upplevelser med människor jag bryr mig om. Jag har rest och sett nya delar av världen, njutit av min frihet att säga vad jag vill, skriva vad jag känner för och åka dit jag har lust.


Det är egentligen omöjligt att mäta hur mycket familjen Isaak har gått miste om, men kanske går det att förstå.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Vet inte om det går. Det är sjukt. Otroligt sjukt. På åtta år har jag bl.a. blivit färdig lärare, gift mig, blivit husägare två gånger och fått två underbara barn. Dock inte skrivit klart ett manus.

Frida sa...

Ja, hur mycket som helst hinner ju hända på åtta år. Det är helt absurt.

Kram Frida