torsdag 24 september 2009

Hostetikett

Efter att ha åkt till jobbet i en hostande buss efterfrågar jag nu lite vett- och etikettregler när det gäller just hostande. Hade inte bussbolagen kunnat smälla upp snygga skyltar med trevnadstips för bussen så att inte alla behöver bli sjuka bara för att vissa envisas med åka till jobbet med en förkylning?

Här kommer några förslag på etikettregler:

* Om du snorar, var vänlig håll din kroppsvätska för dig själv. Undvik att kladda snor på säten, stoppknappar och handtag.

* Hosta gärna med stängd mun, alternativt täck hela munnen med en kroppsdel eller ett klädesplagg för att hindra dina baciller från att sprida sig till alla andras munnar.

* Om du är mycket sjuk, vira in huvudet i plast för att undvika smittospridning. Ett sugrör kan t.ex. fungera som andningsverktyg.

2 kommentarer:

Mokzan sa...

Exakt, samma etikett borde gälla när man går in i en butik. Tänk på personalen, kanske inte lämna fram en kladdig nersnorad vara i kassan som banet har slemmat gulgrönt snor på, bara ett exempel.
Eller torka barnets snor med handen och sedan börja ta fram sedlarna, urk..... Eller hosta expediten rakt i huvudet, jag kan fortsätta men ni ska få slippa höra....

Frida sa...

Hej!

Jag minns precis hur det var när jag jobbade på Lindex. Många hostade rätt ut, eller i handen varefter de glatt lämnade över sina pengar. Servicepersonal är otroligt utsatta och alla måste tänka sig för för att minska smittspridningen!

Hoppas du kan hålla dig frisk.

Kram Frida