lördag 19 september 2009

Mord och inga visor

Varför är det så lätt att fascineras av brott och då i synnerhet mord?

Igår kväll kunde jag inte sluta läsa om "sambon" i Falun som hittats brännskadad vid en väg och som sedan anhölls för människorov och inblandning i sin fästmös försvinnande.

Jag tittade tom på Efterlyst på TV3play och såg hur mannen (som för övrigt är lärare) satt och grät över sin försvunna fästmö. Nu visar det sig att det troligtvis är han som har mördat henne.


Kroppen de hittat är ännu inte identifierad och jag har många olika teorier om vad som kan ha hänt.

* Kroppen kan tillhöra hans sambo och mannen har försökt att elda upp den, men inte lyckats
* Kroppen tillhör en annan person som sambon upptäckt är fästmöns riktiga mördare varpå han slår ihjäl honom/henne, dvs en hämndaktion
* Kroppen tillhör en person som upptäckt att sambon mördade sin fästmö och som därför var tvungen att röjas ur vägen
* Kroppen är fästmön men sambon har inte mördat henne, bara hittat kroppen
* Fästmannen har kidnappats av de riktiga mördaren och lyckats ta sig fri


Det här är bara några av mina teorier och polisen får gärna kontakta mig när de kör fast!

2 kommentarer:

Julia sa...

Det här var lite osmakligt tycker jag. Till skillnad från vad som finns i en deckare rör ju sig det här faktiskt om verkliga människor. Just nu finns det anhöriga som sitter och mår väldigt dåligt, och det sista det vill är nog att halka in på bloggar där folk "fascineras" över deras närståendes möte med ond bråd död.

Frida sa...

Hej Julia!

Jag förstår och respekterar din åsikt, men jag tror inte att det jag skrivit skiljer sig särskilt mycket från vad som redan skrivits i media. Jag tror också att väldigt många intresserar sig för de brott som begås och att "fascinationen" i själva verket handlar om ett sätt att bearbeta det som pågår i omvärlden. Samma diskussion som jag tar upp diskuteras troligtvis i de flesta vardagsrum och fikarum.

Risken att en anhörig till den berörda familjen hittar fram till min lilla blogg är minimal och om de gör det så vill jag bara säga att jag verkligen beklagar det som hänt.

Vänligen Frida