fredag 25 september 2009

Skvaller från Göteborg

Vad är väl en kväll på bokmässan om inte alldeles, alldeles underbar.


Nu tänker jag gå under cover och avslöja allt det snaskigaste som (jag misstänker) händer i Göteborg.* Linda Skugge diskuterar högljutt bokreklam i hotellbaren. Hennes hår är lika rött som magman i en vulkan och Linda hävdar bestämt att inom fem år kommer alla böcker ha lika många annonser som en damtidning.


* Björn Ranelid fuktar sina torra läppar med champagne. Sedan Lindas påhopp känner han sig inte längre bekväm med att använda läppglans. Björn behöver inte oroa sig för reklam i böcker eftersom han tänker sluta skriva och istället spela in TV-program med sina nyfunna vänner Filip och Fredrik.


* Alex Schulman fortsätter att jaga Camilla Läckberg i hopp om att hennes försäljningsstatistik ska smitta av sig.


* Peter Englund tar emot mutor i form av allehanda presenter och ryktet går om att en deckarförfattare kan vinna årets Nobelpris. Klädd i en nyskjuten kaninpäls som hänger över axlarna lovar Englund diskret att överväga en journalist med ett franskt efternamn.


* Anna Anka har erbjudits bokkontrakt hos Sveriges fem största förlag och Norstedts har förhoppningar om att redan till jul släppa de framtida storsäljarna "Hur man säljer sig utan att vara prostituerad" och "Bli snygg av brosk".


* Representanter från olika förlagen diskuterar möjligheten att spela in en dokusåpa med aspirerande författare. Såpan har arbetsnamnet "Författardjungeln" och handlar om vad människor är beredda att göra för att få ett bokkontrakt. Några av tävlingarna som planeras är "rädda ditt manus från att brinna upp i en lägereld", "ät likmaskar på tid för att vinna ett förlagsmöte", "hitta bokkontraktet på botten av ett träsk" och "vem kan tatuera in bäst synopsis på ryggen?".

6 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Haha. Jag tror Simona hänger med partygänget, så du får kolla med henne:)

Pernilla sa...

Simona hänger verkligen med partygänget. Hon is in da shit. Och vi sitter på våra "kammrare" (hur f-n stavas det?) och är avundsjuka. Av flera anledningar... ;)

Anonym sa...

kamrar???

kanske

Anonym sa...

en kammare flera kammare el. kamrar

M

Robert W sa...

Hihi! Kul skrivet Frida! :D

Anonym sa...

Du är helt ljuvlig!
Lyser ditt sinne för humor igenom i dina böcker också..?

/Petunia