onsdag 7 oktober 2009

Betygsätt föräldrarna

I Malmö komun ska nu alla lärare betygsättas av sina elever.

Jag tycker att idéen är fantastisk och undrar varför förslaget bara omfattar lärare. Skulle inte barn och ungdomar också regelbundet kunna betygsätta sina föräldrar? Om föräldrarna får låga betyg så kan socialen kopplas in på direkten!

Är du förälder och blev orolig nu? Det ska du inte vara, så länge du gör ett bra jobb så kommer du säkert att få höga betyg och annars finns det ju knep att ta till. Höj veckopengen, sluta med att begära att ditt barn ska hjälpa till hemma, servera glass och godis varje dag och låt dem vara ute så länge de vill på kvällarna!

1 kommentar:

Pernilla sa...

Hmmm. Är glad att det inte gäller kommunen jag jobbar i. Vilka mål ska man uppnå? Vilka är kriterierna? Är det den lärare som släpper eleverna tidigast och oftast som får högst betyg? Eller är det kanske läraren som aldrig ger en läxa? Eller hur ska man fundera för att få högsta poäng? Tror inte att killen jag idag pratade allvarligt med efter att han hade tagit emot ett mobilsamtal och gått ut och pratat, under lektionen - skulle ge mig MVG direkt... Hmmm. Tanken är god men hur kommer den att fungera?