torsdag 15 oktober 2009

Bokcirkel
Igår var jag på en bokträff med 11 andra lärare, alla med 10-40 år mer erfarenhet än vad jag har. Jag kände mig som en svamp, sög åt mig allt jag kunde och fick massor av inspiration.


Jag var också idoldomare och det gick faktiskt bra. Jag presenterades som sing star-champion bland lärarna (sant) och delade sedan med mig av min musikexpertis (falskt). Det var kul men jobbigt att sitta i juryn, men jag försökte vara så snäll som jag bara kunde.

3 kommentarer:

Therese sa...

Hahaha, låter skitkul! Blir helt avis! KRAM!

Anonym sa...

Hejsan Frida... har precis hittat in till din blogg! Det är som att läsa om mig själv! ;) Hoppas verkligen du lyckas med dina författardrömmar. Jag undrar bara...har du några tips gällande research? Jag jobbar just nu på en biografisk kriminalthriller och behöver en mängd olika info... vilka är bästa vägarna?

Kram och lycka till!
Linda

FRIDA sa...

Hej Therese!

Det var det också! Kram Frida

Hej Linda! Välkommen till min blogg! Tack, lycka till du med.

Min research är baserad på vad jag läst i media om riktiga mordfall och polisarbete. Det finns hur mycket information som helst på Internet (hur man kan se att någon strypts till döds, hur en kropp förmultnar osv.).

Jag har även provat att skriva till olika statliga verksamheter, som rikspolisen, och har faktiskt fått bra och utförligasvar. Mitt bästa tips är alltså att kontakta människor som jobbar med det du gör research om och ställ frågor.


Hör gärna av dig och berätta mer om boken!


Kram Frida