måndag 5 oktober 2009

Dröm eller mardröm?

En fattig CSN-student vann i helgen 1,8 miljoner kronor. Kul tycker du kanske, det var väl roligt för henne. Men se, där har du fel!

Det har nämligen visat sig att många som vinner stora summor pengar inte blir lyckligare, utan snarare får mer problem.

Brittiskan Callie Rogers vann som 16-åring ca. 3,67 miljoner dollar på lotto. Hon spenderade en stor del av pengarna på sprit, droger och bröstimplantat. För tillfället jobbar Callie som receptionist för drygt 60 kr/timmen eftersom hon tycker det är så tråkigt att gå sysslolös.

Med andra ord, var glad att du inte vann på travet i förra veckan!


Om du vann 1 miljon kronor som du helt oansvarigt kunde bränna på precis vad du ville, vad skulle du då göra med pengarna?

Jag skulle ta med familjen till Karibien, shoppa i mängder, köpa en ny skrivdator och ta ett sabbatsår för att skriva (hade lätt fått ur mig 5 böcker på ett år ;D).

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Inte så olikt dina planer. Jag hade 1) tagit ledigt minst ett år. Let's face it. En årslön som lärare är ju rätt långt ifrån en miljon. Kanske kan man vara hemma i nästan tre år om man snålar?

Men vi kör på ett år! Jag satsar på att resa upp en hel del och köpa en väry nice bil. Ooops. Då tog nog pengarna slut lite väl fort.

Kom ihåg att du sa "oansvarigt". Hade jag spenderat ansvarigt hade jag skänkt lite hit och dit och betalat av lite på huslånet. Men det sket jag i nu när jag skulle vara oansvarig.

Anonym sa...

Hej Frida!

Jag hade hyrt en lokal, köpt mängder av tyger och sedan öppnat min egen klädstudio! Jag skulle kunna designa massor av snygga plagg för att sälja vidare till butiker. Om pengarna räckte skulle jag även bygga en egen bio i lokalen (med popcornmaskin och sköna fåtöljer!).

Kram My

Frida sa...

Hej!

P, när jag skriver oansvarigt sä menar jag oansvarigt. Det är väl härligt att drömma om hur man skulle spendera pengarna på sig själv.

My, vilken bra idé!

Kram Frida