tisdag 13 oktober 2009

Idol

Jag har blivit ombedd att sitta i juryn när mina elever har en Idol-tävling. Jag funderar nu på vilken typ av domare jag ska vara, en riktig elaking eller en superoptimist.


Jag hoppas bara att detta inte innebär att alla från och med nu kommer referera till mig som "Idol-Frida".4 kommentarer:

Fröken Film sa...

Hej Idol-Frida! (kunde ju inte låta bli...)
Vilken inspirerande blogg och vad ambitiös du är! (Är en ganska ny läsare)
Grattis till de fina omdömena, men vad märkligt att inget förlag har nappat på dina böcker än.
Sitter själv och plitar på ett kommande mästerverk och har en fråga: Hur många ord innehåller de böcker som du har skrivit? Det är liksom lättare att bilda sig en uppfattning om dispositionen och uppbyggnaden av berättelsen om man vet ungefär efter hur lång tid allt ska landa. Eller hur tänker du? Det vore super-duper-intressant med ett inlägg om hur du läger upp arbetet.
Tack igen för trevlig läsning!
/FF

Karina författar sa...

ha ha ja, det blir väl ett uttryck du får dras med....:) Hade ju låtit mycket trevligare med Författar-Frida, eller vad säger du?

Frida sa...

Hej Fröken Film. Välkommen till min blogg!

Vad roligt att du också skriver. Jag lovar att jag snart ska skriva ett inlägg om min skrivprocess.

Det känns rätt jäkligt att jag inte fått någon chans ännu trots de fina omdömena. Det är tyvärr svårare än man tror och det räcker inte att skriva ett eller flera bra manus.

Jag ger dock inte upp och det tycker jag inte att du ska göra heller. Om jag så ska behöva skicka in 50 manus innan jag blir antagen så tänker jag göra det!

Jag är helt besatt av antal ord och sidor när jag skriver. Precis som du skriver så tror jag det är nödvändigt för att hålla koll på dispositionen och skapa en bra balans.

När jag skriver siktar jag på mellan 60 000 och 80 000 ord. Ofta tror jag bara att det kommer bli 60 000, men när jag väl når dit finns det alltid något i historien som saknas.

Berätta gärna mer om vad din bok handlar om!


Kram Frida

Frida sa...

Hej Karina!

Absolut. Författar-Frida kan jag leva med!


Kram Frida