torsdag 15 oktober 2009

Jag är redo!

Jag har gjort ett eget bokomslag.

Förlagen tar god tid på sig (vilket är förståeligt, de har ju mycket att göra) så jag tänkte att det är lika bra att jag själv börjar förbereda en utgivning. Jag har redan bokat in intervjuer på Sveriges radio, Babel och Gomorron Sverige (den sistnämnda är ännu inte bekräftad, men jag räknar med att de hör av sig vilken dag som helst). Jag har även bokat en lokal för att kunna ha releasefest (i september 2010) och beställt jättefina inbjudningskort på Internet (de hade ett specialerbjudande så jag var tvungen att slå till).Vad tycker ni? Blir ni lässugna? (Jag tar tacksamt emot feedback).

10 kommentarer:

Fröken Film sa...

Ha, ha, ha, ambitiös till tusen! Skitsnyggt!

FRIDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
FRIDA sa...

Hej FF!

Tack! Vad kul att du tycker det. Bilden är från Korsika där boken delvis utspelar sig. Dessutom spelar havet en viktig roll i "Stormhav" och en färja finns också med, vilket jag tycker passar jättebra ihop med min bild!

Kram Frida

Simona sa...

Vad sägs om en "blurb" från Läckberg också?

Jag tycker ditt omslag är snyggt.

Kram

razaha sa...

Kul att du är så driftig.
Själv har jag precis lämnat in min bok TRE ÄNGLAR OCH TRE MIRAKEl till tryckning, och precis som dig har jag noga förberett bokhandlare och sajter att den skall komma.
När ingen annan vill ge ut en och man själv vet att det är skitbra, då är det bara att köra.
Vinna eller försvinna, det är det som gäller.
Nästa bok är på G och blir antagligen en serie på tre.
Alla dessa novelltävlingar som ramlar in har jag skrivit noveller till bara för att kanske, kanske få en chans.
Det är tufft att vara författare idag, men samtidigt så vansinnigt kul och intressant.
Du får gärna kika in på min blogg novellbloggen-razaha.blogspot.com där alla texter som trillat in i hjärnan skrivits in.
Jag håller tummarna för dig!
Ha det gott!
Hälsningar Anitha Östlund

Smörblomma sa...

Ja, du är då verkligen ambitiös så det räcker och blir över. Det kan ju bara inte misslyckas! Fin blogg i övrigt :)

Anonym sa...

Själva stämningen i bilden är skitbra med hav, den dramatiska himlen och ljusen. Men gärna mer skärpa i bilden och gärna människor. Tjejer är ju relationsorienterade du vet och det är ju vi som läser böckerna.

Skit i om förlagen är sega. fortsätt att skriv böcker. Till slut vill nån ha dig och då har du en massa böcker att erbjuda. Jättebra för dig! Kör då det ryker!

Amanda sa...

Underbar bild!
Jag har fått för mig att de flesta förlag gillar att författaren är involverad i alla beslut kring omslaget, men flexibilitet värderas också högt. Det är bra att tänka på att de flesta förlag har anställda designers som är experter på typsnitt och grafisk formgivning och vars jobb är att skapa ett så säljande omslag som möjligt. Jag trodde t ex att jag vistte bättre än förlagets formgivare men så var det inte... Och Akademibokhandeln köpte tydligen in min roman endast tack vare omslaget! Så ytligt kan det vara. Om jag vore du skulle jag behålla den atmosfäriska bilden men vilja ha ett lite mer modernarnt, elegant och talande typsnitt i titeln och namnet, och tänka en aning på radavstånden.

Härligt att du är så utåtriktad, driftig och 'på', det är ju också en del av yrket.

FRIDA sa...

Hej Simona!

Ja, det vore inte helt fel. Eller en blurb från dig, du kommer ju också snart att vara en storsäljande författare!


Hej Anitha!
Vad spännande att du trycker själv. Jag skulle gärna vilja veta hur mycket det kostar, hur många ex. du trycker upp och vad du har för marknadsföringsplan! Jag ska absolut titta in på din blogg. Lycka till!

Hej Smörblomma!

Vad gullig du är. Tack!


Hej anonym!

Du har kanske rätt. Jag dras själv till omslag med ansikten på! Jag ska verkligen försöka att fortsätta skriva ovsett vad som händer. Tack för pepp!


Hej Amanda!
Tack för alla tips. Vad intressant att de köpte in din bok pga omslaget. Det är ju rätt hemskt, men jag påverkas också jättemycket av omslagen när jag köper böcker.

Min bild är tänkt som en "idé" till ett omslag, jag har inga som helst kunskaper när det gäller formgivning ;D. Jag hoppas att förlagen förstår att jag bara menar det som ett förslag!


Kram Frida

Anonym sa...

Snyggt!