onsdag 28 oktober 2009

Jakten på vaccinet


Jag och maken planerar att åka på semester till Egypten under julen och vi behöver därför vaccinera oss mot Hepatit (A och B). Igår ringde jag till vårdcentralen och frågade hur vi skulle gå till väga och vi fick då veta att vi själv skulle hämta ut vaccinet på apoteket och sedan komma till en distriktssjuksköterska för injektion.

Sagt och gjort, imorse åkte vi till vårdcentralen som har ett närliggande apotek. Jag gick in och anmälde oss medan maken gick till apoteket. Döm om vår förvåning när vi fick beskedet att vaccinet tyvärr var slutsålt.

Distriktssköterskan ryckte på axlarna och sa att de tyvärr inte hade något vaccin på vårdcentralen heller och att vi var tvungna att köra till ett annat apotek för att försöka få tag på det.

Maken och jag gav oss på på ännu en bilfärd och hittade till slut vaccinet på ett annat apotek. Distriktssköterskan var dessutom mycket vänlig och lät oss komma tillbaka och få våra sprutor efter "ordinarie besökstid" så att vi slapp vänta ytterligare en dag.

Är det bara jag som tycker att det verkar konstigt att man ska hämta sitt eget vaccin på apoteket? Jag förstår att det vaccinet vi fick inte tillhör de standardvaccin som vårdcentralerna injicerar, men det kändes ändå ganska skumt. Eller är det meningen att man ska hämta ut sitt vaccin och själv injicera det? Snacka om outsourcing!

3 kommentarer:

Dakota sa...

Konstigt att man ska hämta sitt eget vaccin!
Låter ju inte klokt! :/

FRIDA sa...

Hej Dakota!

Eller hur verkar det konstigt. Jag förstår att sjukvården måste försöka spara pengar, men att vi kör runt i Lund för att leta vaccin verkar inte helt vettigt.

Kram Frida

Dakota sa...

Helsnurrigt är det!
Undrar vad nästa grej blir...
Framställa medicinen själv kanske...?