Ibland har man tur och får en riktig mexikansk frukost...
3 kommentarer:
Anonym
sa...
Mumsigt! Hur gör man den där bönröran? Jag har gjort några improviserade försök att få till något som smakar mexikanskt/sydamerikanskt men aldrig riktigt lyckats. /Annika
Finhacka en halv gul lök och stek i olja. Mosa ett paket bönor (helst på pappkartong (inte burk), antingen röda (kidney) eller svarta bönor, men det går även bra att använda blandade bönor). Rör ihop bönorna med löken och stek på låg värme i några minuter. Tillsätt ca. 1 dl kycklingbuljong och koka på fortsatt låg värme tills du får en bra konsistens. Smaka av med salt, peppar och chilisås.
3 kommentarer:
Mumsigt!
Hur gör man den där bönröran? Jag har gjort några improviserade försök att få till något som smakar mexikanskt/sydamerikanskt men aldrig riktigt lyckats.
/Annika
Hej Annika!
Bönröran görs såhär:
Finhacka en halv gul lök och stek i olja. Mosa ett paket bönor (helst på pappkartong (inte burk), antingen röda (kidney) eller svarta bönor, men det går även bra att använda blandade bönor). Rör ihop bönorna med löken och stek på låg värme i några minuter. Tillsätt ca. 1 dl kycklingbuljong och koka på fortsatt låg värme tills du får en bra konsistens. Smaka av med salt, peppar och chilisås.
Lycka till!
Kram Frida
Tack!
Det där med att ha i kycklingbuljong blir nytt för mig, det ska jag testa.
/Annika
Skicka en kommentar