torsdag 8 oktober 2009

Twitter på bloggen

Ska snart titta på 20 presentationer om viktiga vetenskapsmän som levde under 1500- och/eller 1600-talet. Det kommer bli kul eftersom eleverna har jobbat så hårt.

Har precis fått en fantastisk bokidé! Allts om behövs nu är skrivtid ;D!

Och snart presenteras årets Nobelpristagare i litteratur. Får vi äntligen säga äntligen?

7 kommentarer:

Simona sa...

Hah hah, satt just idag och funderade över om vi hade ngn viktig vetenskapsman i Sverige ca 1685. Hade vi det?

Kram

Simona sa...

Frida, du har väl sett senaste Amelia - Med Camilla på omslaget?

Frida sa...

Hm. Problemet med oss "SO-lärare" är att vi vet väldigt lite om väldigt mycket, så du kan nog inte räkna med någon experthjälp från mig, tyvärr ;-(.

Men du kan säkert hitta något spännande på Wikipedia. Är det till din antagna bok eller till ett framtida verk du gör research?

Kram Frida

Frida sa...

Jag har inte sett Camilla, men jag har läst att hon delar ut ett deckarstipendium. Frågan är om jag ska skriva något nytt eller om jag ska skicka in de manus som förläggarna på Forum redan har läst (eller om jag ska strunta i det helt och hållet). Jag har blivit lite paranoid och fått för mig att det kommer säga nej till vad jag än skriver.

Kram Frida

Simona sa...

Hej Frida, får kolla Wiki. Det är ett ett nytt projekt som jag pillar med.

hm, jag har inte läst artikeln om stipendiet, menar du att det är Forum som håller i det?

Frida sa...

Hej Simona!

Japp, Forum sponsrar stipendiet genom att ställa upp med ett möte med en förläggare samt genomläsning av det första kapitlet av en deckare. Jag tror du kan läsa om det på Amelias hemsida!

Kram Frida

Simona sa...

Ja, jag har läst det nu. Jag tycker absolut att du ska ställa upp! När jag såg omslaget tänkte jag direkt på dig. Det är inte bara Forum i juryn dessutom...