torsdag 26 november 2009

Posten - min värsta fiende


Som om det inte vore ansträngande nog att få ner alla sina idéer på papper, försöka skapa sammanhängande och intressanta historier och sedan lyckas skriva ut och kopiera upp dessa alster, så har nu Posten bestämt sig för att motarbeta mig.

För några veckor sedan skickade jag iväg två manus till ett förlag (ca. 100 kr). Efter några dagar fick jag information om att jag hade ett paket att hämta. Jag åkte till vårt utlämningsställe och upptäckte att det var mitt brev som hade kommit tillbaka. Enligt posten var adressen okänd även om det var en helt korrekt adress som skrivits tydligt. Mitt brev kom tillbaka i dåligt skick. Kuvertet var sönderrivet och smutsigt och det såg ut som om någon hade trampat på det. Som om inte detta vore nog så var jag tvungen att betala för att lösa ut mitt brev (ca. 100 kr)!!!

Jag gjorde dock ett nytt försök, köpte en kartong med porto (ca 100 kr) och packade om mina manus. När jag igår skulle posta kartongen visade det sig att den vägde lite för mycket. Inga problem, tänkte jag, det går säkert att köpa till mer porto. Men nej, där hade jag allt fel.

Nu ligger jag back drygt 300 kr och har fortfarande inte fått iväg manusen. Jag vet att jag borde överklaga vad som hände med mitt första brev och att det var klantigt av mig att inte väga manusen innan jag stoppade dem i kartongen, men skulle det inte kunna finnas lite flexibilitet i postsystemet?

ARGH! Jag blir tokig och funderar på att ge upp. Uppenbarligen finns det någon högre makt som inte vill att mina manus ska komma fram.

3 kommentarer:

Simona sa...

Halloj Frida - jag har också varit med om det där. Jag tror att en del förlag inte hämtar ut manus som kommer som paket - alltså måste hämtas på posten. Det kan vara värt att kolla upp, det är SJUKT dyrt att skicka manus.
Hoppas att du hinner med allt annat som du har framför dig! Julen närmar sig...

Kram
Simona

Malin, Costa Brava sa...

O ja skickar manus från Spanien. deeeet var dyrt!

FRIDA sa...

Hej Simona!

Skönt att höra att jag inte är ensam med mina problem. I framtiden kan man ju alltid hoppas att förlagen tar emot manusen digitalt istället. Förlåt att jag inte har hört av mig, det har varit sjukt mycket (som vanligt). Hoppas allt är bra med dig!

Malin, ja det kan jag tänka mig!

Kram Frida