lördag 7 november 2009

Smart drag


Vilket smart drag av alla sjukvårdsinrättningar att säga att vaccinet är tillfälligt slut, samtidigt som dödsfall efter dödsfall i svininfluensan rapporteras in. Om man var det minsta tveksam till att vaccinera sig så börjar man nog ändra sig nu. Det finns inget som kan få folk att vilja ha något mer än när de inte kan få det!


I Lund och Malmö har de ställt in inbokade vaccineringar eftersom vaccinet hastigt och lustigt tagit slut. I en morgontidning uttalade sig någon från MAS och sa "hur skulle vi kunna veta att så många ville vaccinera sig, igår kom 1700 personer?!".

Ha ha ha. Det är roligt nästan hela tiden. De har verkligen humor på MAS.


I veckan vaccinerades våra elever, dock inte lärarna, fastän det fanns vaccin över eftersom några elever inte kom! Vilket slöseri. Vaccineringspersonalen var otroligt effektiva och vaccinerade 20 elever i minuten eller något i den stilen. Bra jobbat! Synd bara att vaccinen nu är slut ;D.


Jag har fortfarande en ögonryckning vilket är otroligt irriterande så jag kommer nog hålla mig ifrån datorn i helgen och försöka "varva ner", hur nu detta ska gå till. Om ni har några tips på hur man kan stressa ner får ni gärna kommentera!


Ha en skön helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida,
Vad spännande,väldigt synd att du inte har blivit utgiven än. Storyn är tillsynes väldigt tilltalande.
Jag själv kämpar med ett manus i samma genre och tampas hela tiden med att få rader efter rad att fylla ut historien men jag har fastnat...

Skulle var roligt att få läsa något ur dina manus.
Vänligen,
Malin

FRIDA sa...

Hej Malin!

Tack, jag kämpar på tills förlagen ger med sig ;D.

Mitt tips när man fastnar är följande: försök att få med en extra intressant karaktär i de scenerna du kämpar med och häng upp allting kring honom/henne för att göra det mer spännande. Jag har t.ex. en scen i ett manus där huvudpersonen ska gå in på ett bibliotek och be om hjälp att hitta viss information. Scenen är en typisk "transportscen" som kan vara tråkig att skriva och därför skapade jag en galen bibliotekarie för att göra skrivandet roligare för mig själv. Ett annat tips kan vara att slänga in en ledtråd i scenen så att den blir viktigare.

Själv har jag svårt med s.k. "vilande scener", när det inte ska hända något spännande alls och läsaren just ska få vila och kanske lära känna karaktärerna bättre.


Jag lägger tyvärr inte ut något jag skrivit på bloggen. Jag provade att göra det en gång och det gav mig verkligen ingenting och kändes faktiskt väldigt jobbigt så tyvärr får du vänta tills jag blir utgiven...


Lycka till med skrivandet!


Kram Frida

Anonym sa...

Spännande, då hoppas jag något förlag ger med sig snarast!

Vänligen,
Malin

PS: Tack för alla tips!