lördag 30 januari 2010

Typiskt

De senaste veckorna har det varit extra mycket på jobbet (det har ni aldrig hört mig säga förut va?) och i samma sekund som det blir helg (fredag kl. 17.01) slår förkylningen till ordentligt och jag blir helt utslagen.

Varför blir man alltid sjuk på helger och under ledigheter? Någon som har tips på en dunderkur mot förkylning (dock kommer jag ALDRIG mer prova att dricka vitlöksvatten).

Host, host.

3 kommentarer:

Sara sa...

Trist, krya på dig! Jag är också dunderförkyld, verkar vara en sån tid nu. Själv intar jag mängder av C-vitamin i alla former, vet inte om det hjälper, men det känns så.

Pernilla sa...

Typisk lärargrej. Vi är ju så oumbärliga att vi passar på på lov och helger. Men jag måste säga att det här med att få barn lärde mig en hel del. Jobbet klarar sig alltid. Jag kan inte hjälpa att jag ibland måste vara hemma med min sjuka unge. Fast jag själv släpar mig nog när jag är sjuk... :)

FRIDA sa...

Hej!

Sara, tack för tipset. Jag försöer också äta c-vitamin, vitlök och annat smått och gott fast jag vet i sjutton om det hjälper ;-). Httade dock torkade tranbär häromdagen och det var jättegott och de är ju sprängfyllda med c-vitamin så jag ska nog försöka få tag på mer sådana!

Hej P! Ja, jag har en känsla av att det hjälper när man får barn (då finns det liksom en värld utanför skolan också). Mitt första år hade jag en jättebra kollega som gång på gång sa till mig att om jag var sjuk så måste jag stanna hem, ingen skulle tacka mig för att jag gick till jobbet sjuk. Om jag var hemma skickade hon SMS och skrev att jag skulle vila ut mig och ta en extra dag för att verkligen återhämta mig. Det hjälpte verkligen, särskilt på en skola där alla de andra lärarna "minsann gick till jobbet hur sjuka de än var".

Kram Frida