lördag 13 februari 2010

Dålig självkänsla


Har på en repris av "Let's Dance" i bakgrunden och hörde precis Molly Sandén berätta att hon inte kan släppa loss när hon dansar eftersom hon är rädd att folk ska tycka att hon är ful och pinsam.

Vad är det för samhälle vi lever i egentligen? Massor av människor går ständigt runt och känner att de inte är tillräckligt bra som de är. Hur blev det så här och vad kan man göra åt det?

4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Det roliga är att alla bryr sig så mycket om vad andra ska tycka, att de inte överhuvudtaget inte hinner bry sig om andra:)

Kram Åsa

FRIDA sa...

Hej Åsa!

Ja, det har du förmodligen rätt i. Gud så knäppt.

Kram Frida

Anonym sa...

I mitt fall handlar det om att väldigt många människor under väldigt lång tid väldigt tydligt förklarade för mig att jag inte duger som jag är. Mestadels har det handlat om mitt så kallade "fula utseende". Till slut började jag tro på dem. Det är svårt och kräver mycket arbete att sen börja tro något annat om sig själv. Att tro att man duger. Arbetsmässigt har jag nu lyckats bättre än många andra har gjort i sina liv, men socialt känner jag mig fortfarande som en okunnig tonåring trots att jag är över 30. Men jag försöker se det positiva i det: det fick mig att satsa på mina personliga intressen, så att de till slut kunde bli mitt jobb. Inget ont som inte har något gott med sig.

Åsa Hellberg sa...

Me tanke på vad anonym berättar:

Jag har bara vackra klienter som jag tycker oerhört mycket om som kommer till mig, och jag har tänkt på varför det är så.
Idag vet jag att det är för att de är känslomässigt "nakna", de har inga masker som de gömmer sig bakom.
Det är så ofantligt attraktivt när människor är sig själva att på kuppen blir de alla vackra, i alla fall i mina ögon.

De som säger att andra inte är fina har gigantiska problem med sig själva.
Gigantiska.
Med sig.
Inte med dig.

Bra människor hissar. De med låg självkänsla dissar.
De tror att de blir bättre då.
Det blir de inte.

Kram Åsa