onsdag 17 februari 2010

Ett moraliskt semelemma
Jag har ett moraliskt dilemma som jag behöver hjälp med.

Min man är inte särskilt förtjust i semlor. I år har jag vid ett tidigare tillfälle köpt hem två semlor och då bad min man mig att inte köpa fler eftersom de är så onyttiga.

På väg hem från jobbet idag blev jag jättesugen på en semla. För säkerhets skull ringde jag hem och frågade maken om han också ville ha en, men han sa nej och bad istället om ett muffin.

Jag köpte en semla och ett muffin och åkte hem. Min man inspekterade genast sitt muffin och kom fram till att han inte tyckte om det eftersom det var med apelsinsmak (det såg ut som ett vanligt muffin, men var oranget inuti).

Nu till mitt dilemma. Måste jag dela min semla med maken? Han slänger hela tiden lystna blickar mot min tallrik, men han bad faktiskt uttryckligen om ett muffin istället för en semla.

Jag inser att när ni väl har lämnat era kommentarer så är semlan redan long gone, men det kan vara bra att veta vad ni tycker i fall samma situation uppstår i framtiden.


Så, vad säger ni? Måste jag dela med mig av min semla?

8 kommentarer:

Pernilla sa...

Klart du inte ska. Han har förut sagt att du inte ska köpa fler. Du ringde och frågade om han ville ha, han sa nej. Han fick muffin (jag brukar säga sin och en, är det någon skånsk variant du kör med eller har jag sagt helt fel alltid?) och om han nu inte specificerade vilken muffin han ville ha så får han stå sitt kast. Så det så. Así es.

Anonym sa...

Och jag brukar säga muffins.

Jag hade delat semlat och sedan käkat upp muffinsen. :-) Men jag tycker å andra sidan mer om muffins.

Nina sa...

Ät både semlan och muffinsen. Det hade jag gjort. Vill han inte ha semla (som han uttryckligen sade) så får han stå sitt kast. Om han dessutom inte vill ha muffinsen... Tja. Tough luck. ;D

Therese sa...

Haha, detta dilemma! Lätt att du inte ska dela - sorry A! Som man bäddar får man ligga, i alla fall när det gäller semlor. ;) Besides, semlor är för goda för att ätas av folk som bara halvgillar dom - det är rent slöseri

Anonym sa...

Låt honom smaka en tugga. EN. Inte mer. :)

Anonym sa...

Nej inte dela. Men han kan ju få smaka lite. =)

FRIDA sa...

Tack för era råd!

Eftersom jag är rätt snäll så fick min man ta två tuggor av semlan, men inte mer! Ha! God var den minsann.

Jag har aldrig blivit klok på om det heter en eller ett muffins, men jag tycker "ett muffins" låter så roligt så det är därför jag använder det ;-)!

Kram på er!/Frida

Anonym sa...

hehe...muffins är typ bland det onyttigaste man kan välja...funny