torsdag 18 februari 2010

Skratta eller gråta?

Faun är ett förlag som hjälper författarwannabes att bli utgivna (man får själv stå för kostnaden).

Jag har precis kikat på listan över deras författare och i princip alla är lärare... Tydligen är jag inte den enda som drömmer om en annan karriär. Ha ha ha.

9 kommentarer:

Simona sa...

Men - alla har inte varit finalister i Amelia!

Pernilla sa...

Men jag tänker att vi kan se såhär på det: Lärare är ovanligt kreativa och disciplinerade människor med mycket att berätta. :)

Nej Simona. Alla lärare har ju inte varit det. Tyvärr. ;)

FRIDA sa...

Hej Simona!

Nej, det har du rtt i ;-)!

Hej P, eller hur. Dessutom är många lärare språkintresserade och har en arbetssituation som kräver att man ibland drömmer sig bort.

Kram på er!/Frida

Nina sa...

Ja vad är det med lärare och författarskap egentligen?! Själv pluggar jag till lärare nu så jag får väl hoppas att lärarexamen sedermera renderar i ett bokkontrakt... haha! Nåja, tur man kan drömma och hoppas.

Simona sa...

Pernilla, du är så begåvad så får du bara ändan ur vagnen, slutar göra middagar för 12 pers, syr gardiner och bygger barbie-hus ska du se att du sopar banan med oss alla!

Ser fram emot att läsa er BÅDA två!

Kram

Jennie sa...

Dom där Faun Förlag borde börja med att försöka stava rätt och ta bort slarvfel från sin inledningstext. Ser inte särskilt seriöst ut när upphovsmannen som ger kurser själv inte kan skriva korrekt.

www.malinrocaahlgren.com sa...

Jag har också varit lärare i många år (kanske hör det ihop med författardrömmarna?) och upptäckte detta förlag av en händelse och undrade om det var något att ha....????

FRIDA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
FRIDA sa...

Ibland undrar jag om man kanske borde försöka ge ut sina egna böcker. T.ex. finns det ju många framgångsrika artister som själva gett ut sin första skiva (Marit Bergman m.fl.).

Frågan är dock om det är värt det.

Något att tänka på!

Jennie, jag håller med. Jag är så trött på "professionella skribenter" (journalister m.fl.) som inte kan skriva korrekt.

Kram Frida

PS. Jag håller med Simona, Pernilla, din tid kommer! DS.