måndag 27 september 2010

Nu är det gjort

Nu är det gjort. Jag har skickat en förfrågan angående mitt manus till ett förlag. Ska bli väldigt spännande att höra vad de svarar (om de svarar)!

Förlaget har haft mitt manus i ca. 4 månader så jag tycker inte att det är alltför pinsamt och höra av sig. Dessutom valde jag ett stort förlag som jag inte har haft någon tidigare kontakt med (om de hade kontaktat mig hade jag förmodligen fått en hjärtattack, så detta är i förebyggande syfte ;-).


Önskar verkligen att det fanns en förläggare som man kunde ställa frågor till om den här typen av saker. Ni råkar inte känna till några bra förläggarbloggar?

10 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Hoppas verkligen att du får ett positivt svar! Vet att Piratförlaget hade en frågespalt för ett tag sedan, men nu hittade jag inte igen den bara därför... ;)

FRIDA sa...

Hej Nina!

Tror knappast det, men man får leva på hoppet. Jag vet vilken spalt du menar, den var grymt bra (har lustläst den flera gånger)!


Kram Frida

FRIDA sa...

Ha ha! Lusläst skulle det ju stå!

Annelie sa...

Lycka till, håller tummarna för att det ska gå bra!

FRIDA sa...

Tack Annelie!


Kram Frida

Anneli sa...

Åh, jag hoppas att du får svar snart, ett positivt såklart :)
Det finns inget värre än att vänta. Själv är jag BARA inne på andra veckan nu.

FRIDA sa...

Hej Annelie!

Två veckor är ingenting ;-). Jag har väntat på svar från flera förlag i snart två år. Det är helt sjukt, jag vet inte om de har glömt bort mig eller om manuset har kommit bort...

Det är bara i undantagsfall som man får svar efter 2-3 månader som många förlag skriver på sina hemsidor. Bara så du vet och inte blir alltför besviken.

Håll oss uppdaterade om hur det går!

Kram Frida

Anneli sa...

Två år???!!!! Det verkar ju inte klokt. Jag vet att jag har en lång väntan framför mig så det känns rätt jobbigt. Men jag har i alla fall skickat iväg mitt manus, det är alltid något :D

FRIDA sa...

Hej Anneli!

Det enda råd jag kan ge är att försöka ta det med så mycket lugn som möjligt. I början gick jag som på nålar och hoppades innerligt att varje telefonsamtal skulle vara från ett förlag, men nu har jag lärt mig att inte hoppas för mycket. Det låter kanske trist men det är ren överlevnadstaktik. Jag brukar försöka koncentrera mig på ett nytt skrivprojekt medan jag väntar, det är det bästa botmedlet mot långa väntetider och negativa svar för då är inte allt förlorat eftersom man börjat på ett nytt manus.


Kram Frida

Anneli sa...

Helt rätt! Det är också vad jag tänker göra :)
Det som sker det sker, om inte förr så i alla fall senare!