lördag 29 januari 2011

50 000 ord

Tjohoo!

Nu har jag skrivit över 50 000 ord på mitt nya manus (de brukar landa på ca. 80 000 - 90 000 ord).

Det känns verkligen härligt, särskilt som jag håller ett mycket lågt tempo. Jag försöker ta mig tid den här gången, problemet är dock att jag har bäst flyt när jag skriver väldigt mycket väldigt snabbt.

Hur gör ni när ni skriver?

6 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Jag är egentligen en "långsam-skrivare". Mitt förra manus tog väldigt många år att bli klart. Förhoppningsvis ska inte det här nya manuset ta lika lång tid... ;)

Hur går det förresten med Desamor? Hört något från förlagen?

FRIDA sa...

Hej Nina!

Det är svårt det där med tid. Vissa menar ju att manus blir mycket bättre av att "ligga till sig" så att man kan titta på det med nya ögon efter ett tag. Samtidigt vill man ju bli färdig, jag vet inte hur många halvskrivna manus jag har som det aldrig kommer bli någonting av.

Jag har fått mycket positiv respons på Desamor och några förlag som föreslagit att jag ska skriva om och sedan ska skicka in det igen. Dock har jag inte riktigt energin att göra det just nu. Jag tänker låta Desamor vara ett tag, så får vi se om jag hittar tillräckligt med ork och lust i framtiden.


Kram Frida

Barbro sa...

Jag är en som vill ta mig ordenlig tid på mig.
Mitt förra manus höll jag också på med i flera år.
Kanske därför att jag skriver om historiska skeenden och vill sätta mig in i den verklighet som fanns då.
Jag är en sån som vill att texten ska ligga till sig. Då ser man tydligt vilka fel man kanske har gjort.

FRIDA sa...

Hej Barbro!

Det låter absolut vettigt. Men blir du aldrig orolig att någon annan ska hinna före med samma bokidé när du låter manuset ligga?


kram Frida

www.malinrocaahlgren.com sa...

Som du. Väldigt mycket och väldigt snabbt. :)

Barbro sa...

Nej, det finns inte en chans. Jag skriver om en så speciell miljö och det gäller att vara insatt i vad man skriver. Jag har nu forskat i drygt ett halvår, så det jag gör är inte gjort i en hast. Då skulle nog inte resultatet bli så bra.

Hur som helst så undrar jag:
Vem menar du skulle kunna stjäla bokidén? Var skulle den personen som skulle vilja det, få tag i min historia? Jag håller ju på den, naturligtvis!