måndag 18 juli 2011

Det händer mycket...

Oj vad man missar saker när man är i bebiskoma. Har inte fått sova så mycket (surprise, surprise) de senaste två veckorna och har därmed inte hängt med i nyhetsflödet.

Tydligen har Kate Hudson fått en son,

Jennifer Lopez ska skilja sig,

Niklas Strömstedt har gift sig

och Harper Seven har kommit till världen.


Tänk att jorden fortsätter snurra där ute. Ändå är det enda jag bryr mig om hur man får en nyfödd bebis att sova. Några tips?

10 kommentarer:

Pernilla sa...

Det får man inte. De är såna. Det är bara att stå ut. /Cynisk tvåbarnsmamma.

Pernilla sa...

Okejrå. Några tips har jag.
Mat. Mat. Mat. Mätt bebis sover gott. Närhet. Vår första sov bara på sin pappas bröst. Håriga bröst.
När bebis är lite större bebis kan man införa lite tydliga rutiner. Det ska hjälpa.

Vår första sov i femtonminutersintervaller tills hon var ungefär 1 så jag var ganska desperat. En hel natt sov hon inte förrän hon var 2,5 och fick veta att hon skulle bli storasyster.

Lillasyster kom, och sov som en galning. Hon bara kunde. Hon sov i egen säng nästan från början.

Man får bara se hur de gör. Vilka de är. Och hela tiden påminna sig om att det inte kommer att vara såhär för evigt, även om det känns så. Det går över. De kommer att sova bättre.

Och den värsta klyschan: SOV NÄR BEBIS SOVER. Ha ha ha säger jag. när min bebis väl sov var det så skönt att bara få vara så jag sov fan inte då heller.

KRAM FRIDA.

Pernilla sa...

Tydliga rutiner kan vara bad innan sänggående, en speciell sång etc.

Amanda sa...

Åh, grattis Frida!

Mitt tips är också MAT. Mätt & rapad bebi sover. Tveka icke en sekund att ge tillägg om du känner att det kunde behövas (ie lyssna inte FÖR mycket på amningsmaffian ...). Dessutom är pappor mycket bra på att nattmata med di dära flaskorna.
Kram!

Åsa Hellberg sa...

Hon är snar 17, jag lovar (och vet hur förtvivlat fort det går).

Strunta du i nyheterna, det är ändå same, same.

Bokomaten sa...

HUR kan jag ha missat din blogg?? Måste titta in hit ofta nu, roligt med fler skåningar.;) Grattis till nya familjetillskottet.

Bokomaten sa...

HUR kan jag ha missat din blogg?? Måste titta in hit ofta nu, roligt med fler skåningar.;) Grattis till nya familjetillskottet.

FRIDA sa...

Tack alla!

Det tar som sagt ett tag att "få in den rätta knycken".

Kram Frida

Sara sa...

GRATTIS! Alla knep fungerar ju inte för alla. Våra ungar har alltid sovit mycket bra, vår metod var att ha dem i sängen och amma vid minsta gny, liggande. Det var bekvämast för den trötta mamman också, att amma i sömnen... Lycka till och njut av din lilla!

Pernilla sa...

Som Malin Alvén (stavning?) brukar säga. Man ska göra det som krävs för att alla ska kunna sova så mkt som möjligt. Betyder det unge i säng, madrass på golv, unge i egen säng, unge i eget rum - ja då gör man så. Det som fungerar bäst för just er. Kruxet är ju bara att komma på vad som funkar.

Och håller med Amanda. Flaskmatning nattetid av pappor är mkt bra. Det har vi kört hårt med hos nummer ett. Nummer två vägrade flaska trots våra idoga försök. Där var det bara tutte som gällde.