torsdag 15 september 2011

Falsk marknadsföring

När jag blev gravid och sa till vänner och bekanta att jag skulle försöka skriva en bok under mammaledigheten var det många som svarade att det skulle gå jättebra.

"Bebisar sover mest hela tiden" ljög dom.

Samma sak står det på alla bebissajter. Spädbarn sover 16-20 timmar/dygn. Ha! Snacka om falsk marknadsföring. Min bebis sover i bästa fall 10-12 timmar/dygn, men det är inget man kan räkna med. Tur att hon är så söt ;-).

6 kommentarer:

Pernilla sa...

Min sov max 12. Jag räknade. Hon sov i 15-minuters intervaller. Min tvåa däremot, hon sov i 2-3 timmar på dagen. DÅ borde jag ha skrivit en bok. Det gjorde jag inte.

Maria sa...

Det kan verkligen variera. Min andra dotter som nu är två månader sover mycket mer. Och framför allt super på nätterna. Hon sover redan bättre än storasyster som är 2,5år gör nu. Är tacksam för att de kom i den ordningen, nu har jag vett att uppskatta. Vet att det inte är mycket till tröst, men kämpa på! Kram

clara sa...

Min första var precis så med. Minns att jag uppfattade det som femminuterssömnpass! Minns hur jag och vi var helt slut. Hoppas det blir bättre snart.

Anonym sa...

Lilla ville väl ha uppmärksamhet! :)

FRIDA sa...

Hej alla!

P, tänk om man fick en 2-timmarspaus mitt på dagen. I dream ;-). 15-minutersintervaller känns dock väldigt tufft. Förstår inte hur någon orkar det.

Maria, det är väl lustigt att det är så olika. Men alla personer har väl olika sömnbehov antar jag.

Clara, jag ska egentligen inte klaga för hon sover för det mesta bra på nätterna. Men de dagarna det blir lite sömn är man ganska under.

Ja, tjejen älskar uppmärksamhet. Vill gärna umgås hela tiden, till skillnad från sin asociala mamma som bara vill vila. Ha ha.

Kram Frida

Jenny sa...

Den där villfarelsen har spridits av föräldrar till barn som sover timmar varje dag. vilket ärlngt ifrån alla.

Mitt första sov i 15-minuterpass dygnet runt. Min andra sov lite längre pass på dagen men vaknade 10-15 ggr per natt vilket gjorde att man var tvungen att sova opå dagen för att orka. Samt att man ju måste hämta och lämna det stora barnet.

Så mitt råd är ändå att försöka skriva lite när du orkar och kan, även m det är 10 min åt gången. Önskar att jag gjort det med första barnet.Du lär inte mer tid sen!

Men iofs - dina böcker kanske säljer så mycket att du kan börja skriva på halv eller heltid snart! Det är min dröm (och såklart många andras) men för dig ligger det kanske inte så långt bort! :-)