lördag 17 december 2011

Ännu en recension

Bokbloggaren Boktagen har recenserat "Charlotte Hassel". Så här skriver hon:När denna bok damp ned i brevlådan för ett par veckor sedan blev jag väldigt glad. 1700-tal, Stockholm, kärlek, intriger och politiska rävspel - kan det bli bättre? Ni som har följt bloggen ett tag vet att min läslust inte är på topp så därför blev jag lite orolig att boken skulle ta flera månader att läsa. Men icke! Tre kvällar var allt som behövdes.

Charlotte Hassel handlar om just kvinnan Charlotte Hassel. År 1758 är Charlotte 16 år, upp över öronen förälskad och hemligt förlovad med Axel Gyllenstierna. En fruktansvärd händelse gör dock att Charlotte måste fly landet hals över huvud. År 1777 bor Charlotte i England, är en stark kvinna och har ett bra liv på ett fint gods. Hon nås av beskedet att en familjeangelägenhet kräver hennes närvaro i Sverige. Med hjärtat i halsgropen gör hon den långa resan tillbaka till sitt hemland och sin ännu inte glömda Axel.

Frida Skybäck skriver med ett otroligt driv och det är inte konstigt att det bara tog tre kvällar för denna läströtta människa att läsa ut den. Hade jag varit vid mina sinnens fulla bruk hade denna bok lästs ut på en kväll.
Jag älskar verkligen Fridas miljöbeskrivingar och det märks att hon har lagt ner stora resurser för att få det så trovärdigt som möjligt. Här finns frasande kjolar, leriga gator, hårt åtdragna korsetter och män med stångpiskor. Mums! Och jag gillar verkligen Charlotte också. Hon är som en häftig blandning mellan en marängbakelse och en ninja. Hon är en riktigt bra karaktär och jag hade gärna träffat henne i fler böcker.

Ett litet P.S vill jag lägga till. Om du läser boken på bussen (vilket jag gjorde) kan du ju alltid varna dina medresenärer som tjuvläser om de otroligt detaljerade kärleksscenerna. Här går det riktigt hett till och jag rodnande både en och två gånger.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken jättefin recension! Grattis Frida!

M

FRIDA sa...

Hej M!

Tack ;-).


Kram Frida

Kära Syster sa...

Vilken bra recension! Och jag skäms lite för att jag inte skrivit en egen än. För jag har faktiskt läst ut Charlotte Hassel, långsam som jag är!

Kan ju börja här med att säga: Tack för en underbar bok Frida! Med dina beskrivningar halkade jag hela tiden tillbaka till inspelningarna av Anno och jag måste säga att dina karaktärer gärna smälte samman lite med karaktärerna från Anno. Hoppas att du inte tar illa upp av det, det är menat som en komplimang.

Kram!
/Anna

FRIDA sa...

Hej Anna!

Åh vad roligt att du läst den. Tack för de fina orden, nej jag tar inte alls illa upp ;-).

Ser fram emot en recension.

Kram Frida