söndag 29 januari 2012

Världens godaste LCHF-kaka
Jag är ingen utbildad kock (om nu någon gick runt och trodde det) och det här receptet har jag gjort på en höft, så ni kanske behöver justera det efter eget tycke.


Jag vispade 3 äggvitor och 1/2 dl sukrin till marängsmet (vi tyckte dock att det blev aningen för sött så nästa gång tar jag nog runt 1/3 till 1/4 dl sukrin). Efter detta vände jag ner 100 g. mandelmjöl i marängen. Smeten klickades sedan ut på en plåt (9 st.) och gräddades på ca. 130 grader i varmluftsugn i ca. 40 min.

Under tiden gjorde jag smörkräm genom att smälta smör 50 g. som jag smaksatte med romarom och sedan kylde ner igen.

När marängerna var färdiga bredde jag försiktigt på lite smörkräm på ovansidan, sedan smälte jag 80 g. mörk choklad tillsammans med någon tesked grädde. När biskvierna med smörkrämen fått svalna en aning bredde jag på ett lager choklad ovanpå. Det gick inte att doppa dem i choklad utan att de gick i sönder och det var lite trixit att få chokladen att lägga sig ovanpå smörkrämen, men det gick till slut.

Kyl och njut. De blir riktigt goda, jag lovar!


Eftersom vi åt upp våra innan jag hann ta någon bild har jag lånat fotot från alltommat.se.

2 kommentarer:

Lina sa...

Hej Frida!
Länge sen sist! Kul att du bloggar på. Själv är jag igång igen (Tankar från en skrivarlya eller Linas Ateljé och Skrivarlya som den heter nu). Allra roligast är det att det går så bra för dig och dina böcker. Fantastiskt och väldigt inspirerande! Jag skriver på en ungdomsroman och en barnbok för närvarande, med målsättningen att bli klar fram i vår nån gång. Vilka fina biskvier du gjort. Jag äter också LCHF så jag ska definitivt baka dem inom kort. Har alla ingredienserna så blir det inte ikväll blir det nog imorgon. Vad fin bloggen är förresten. Jag har också stylat om min litegrann. Man behöver ju lite omväxling då och då. Vi hörs! Stor kram till dig med förhoppning om ett härligt skrivflow! /Lina

FRIDA sa...

Hej Lina!

Vad roligt att du är tillbaka!

Vad kul att du skriver på flera manus. Lycka till ;-).

LCHF är jättebra, jag mår mycket bättre. Jag ska kika in på din blogg så snart jag hinner.

Kram Frida