fredag 10 februari 2012

språkfel och marängtårta

Jag håller på och läser en riktigt bra bok som dessutom är en storsäljare. Det slår mig dock att boken har en hel del språkfel som inte bara är slarvfel utan regelrätta grammatikmissar.

Jag kommer inte att säga vilken bok det är, bara att jag inte längre skäms lika mycket över korrekturfelen i första upplagan av min bok.

Jag känner verkligen att jag blir inspirerad av att läsa god litteratur och det är väl så det är meningen att det ska vara. När man läser något man gillar och blir berörd av blir man peppad att själv försöka ge samma upplevelse till någon annan. Härligt!


Nu ska jag ta helg. På lördag har vi födelsedagskalas för min fina Mamma som fyllt år (och jag jobbar för fullt på att konstruera en LCHF-nötmarängtårta med vaniljkräm, grädde och färska bär) och kanske kommer jag även hinna skriva lite.


Hoppas ni också får en bra helg!Bilden är lånad från ica.se

2 kommentarer:

Anne Jonsson sa...

Hej, jag blir också inspirerad av bra litteratur...tror vi alla skrivtokiga blir det. Jag får meningar som bara kommer till mig som jag genast måste skriva ner. Jag måste sitta med ett anteckningsblock eller anteckningsfunktionen i min iPhone redo för att skriva ner alla idéer så de inte försvinner innan jag glömmer bort dem.

tack för en bra blogg!

FRIDA sa...

Hej Anne!

Tack ;-).

Jag är likadan och klottrar ner saker i bokens pärm (av den anledningen läser jag helst pocket!). Jag gillar även att läsa saker som anknyter till det jag skriver om just nu.

Visst är det härligt att bli inspirerad!

Kram Frida