torsdag 1 mars 2012

Systrarna Brontë

Jag hade missat att det kommer en ny version av Svindlande Höjder på bio. Åh vad härligt. Det finns inget mer inspirerande än riktigt bra film!

Blev dock lite konfys när systrarna Brontës litteratur diskuterades i morgonsoffan på SVT. Programledarna sa ungefär att filmen verkade vara en väldigt fri tolkning eftersom den innehöll smuts och mörker i stället för frasiga kjolspetsar, men det jag läst av Brontë-systrarna är ju ofta smuts och mörker och inte alls tjusiga tepartyn och glansiga sidenklänningar.

Hur väl stämmer deras beskrivning överens med er bild? Kan programledaren måhända ha förväxlat systrarna Brontë med Jane Austen?


4 kommentarer:

stina sa...

Filmen går som bebisbio den 12 mars kl 10:30 på Kino! Gå med mig o Emmy?

Anonym sa...

Vad roligt! Jag tänkte precis samma sak när jag såg morgonsoffan. Och såg inte recensenten lite frågande ut när de förde det på tal? Det fick i alla fall jag en känsla av...

Kram M

Caroline sa...

Jag hade också missat den kommande filmen, men däremot såg jag miniserien Svindlande höjder som gick för några månader sedan. Tyvärr måste jag säga att jag inte gillar varken boken eller filmatiseringarna. Det är så olyckligt alltihop och folk blir antingen galna, dör eller både och. Läste Agnes Grey för ett tag sen och det var ingen höjdare den heller. Jane Eyre är väl den Brontë-bok jag gillar mest.
Antingen blandade programledaren ihop författarna eller så hade hon/han helt enkelt inte läst en Brontë-bok tidigare...

Helena Milton sa...

Så tror jag mycket väl att det kan vara, sorgligt att inte ha bättre koll när man ger sig in på ett ämne!!