tisdag 17 april 2012

Wow Simona!
Fina och duktiga Simona är äntligen färdig med sin nästa bok! Åh vad jag har längtat! Det ska bli så roligt att läsa.
Handlingen:

”Stormannadottern Illiana har gått till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen. Ett tygstycke träs över hennes nakna kropp och hon fraktas till en okänd plats. När tyget tas bort ser hon en mörk, skäggig man som sitter och betraktar henne.
Han, riddare Markus, väntar på en utsedd byflicka som ska göra honom sällskap för natten men till sin förvåning kommer hans soldat med fel kvinna. Inte bara är flickan framför honom mager, blek och tanig, han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att eskortera henne hem men under färden stöter de på flickans bröder och en olyckshändelse gör att en av dem dör.

Markus blir förd till Illianas gård där han blir upphängd i kättingar och torterad av hennes far. Räddningen blir kung Magnus Eriksson som kommer och avbryter tortyren. Illianas familj anser dock att Illiana är skändad eftersom hon hittats naken tillsammans med en man och därför är oanvändbar för giftermål. Kungen har nu inget att annat val än att tvinga Markus att gifta sig med Illiana …

Efter vigseln beger sig paret, som vid det här laget avskyr varandra, iväg på en farofylld resa genom Sverige mot Marcus hem Wadenstierna.

Betvingade är en storslagen kärleksroman där man möter ett medeltida Sverige fyllt av riddare, tornerspel, slott och herresäten.”

4 kommentarer:

Anneli sa...

Det låter spännande! :)

FRIDA sa...

Eller hur!


Kram Frida

Anonym sa...

Läckert omslag och vilket spännande upplägg!

Kram M

FRIDA sa...

Eller hur!

Kram Frida