onsdag 2 maj 2012

PREMIÄR

Jag upptäckte just att min bok (MIN BOK) nu ligger ute på Adlibris (hon släpps den 29 juni). Det känns helt sjukt med tanke på att  Den vita frun fortfarande ser ut så här:

Åh så underbart, fantastiskt och härligt!!! Vad tycker ni? Visst är hon fin?
År 1784 reser Maria som sällskap till Juliana Bielke och hennes mor Dorotea från Stockholm till Borgeby slott i Skåne. Den vackra och utmanande Juliana har förargat sin mor genom att i hemlighet förlova sig med den unge fattige konstnären Kasper, och av den anledningen beslutar Dorotea sig för att ta med dottern bort från storstadens lockelser till Borgeby, där inte mindre än tre unga, ogifta och adliga män befinner sig. Maria, som levt tillsammans med familjen Bielke sedan hennes mor dog i rödsot, är i jämförelse med Juliana alldaglig och tillbakadragen och van att befinna sig i skuggan av sin välgörares dotter. 

Familjen som residerar på Borgeby slott präglas av inre motsättningar och mörka hemligheter. Petronella Rosenhielm har två söner, Elias och Hugo Grave. Hon är änka och omgift med ryttmästare William Rosenhielm som i sin tur har sonen Alexander. 

Elias börjar genast uppvakta Juliana och hans mor är överdrivet insmickrande. Maria kan inte låta bli att undra över deras avsikter. Varför har sällskapet egentligen bjudits in till slottet? 

Till en början trivs Maria i sin nya miljö, men snart blir hon varse att allting inte står rätt till på slottet. Det sägs att det spökar i de kalla, mörka stensalarna och enligt Elias är det Den vita frun, som dränkt sig i en närliggande å, som hemsöker familjen. Maria vet inte om skrönan berättats bara för att skrämma henne och Juliana, men när hon själv förnimmer en oförklarlig närvaro börjar hon tro att det kanske ändå ligger något i Elias historia. Samtidigt finner hon kryptiska meddelanden i sin kammare, väcks av egendomliga ljud mitt i natten och märker flera gånger hur någon förföljer henne då hon promenerar i slottets trädgård. Maria börjar misstänka att det inte bara är av en händelse som hon har hamnat på Borgeby slott.

20 kommentarer:

Karina författar sa...

Jättejättefint,ännu finare än det förra. Nu blev jag inte ett dugg nyfiken :)

FRIDA sa...

Hej Karina!

Tack! Vad gullig du är ;-). Jag är också nyfiken. Trodde inte att det skulle vara lika spännande med bok nr två, men det är det. Kan knappt vänta tills jag får se ett "riktigt exemplar".

Hur går det för dig med bok nr. två?

Kram Frida

Karina författar sa...

Ska komma efter sommaren! Just nu väntar jag på kritik från redaktören, sen får vi se hur mycket jobb jag har kvar... lite pirrig väntan, vill ju vara färdig nu och fortsätta med tredje storyn:)

Caroline sa...

Den låter spännande! Hur kan du vara så produktiv med en liten hemma?

Åsa Hellberg sa...

Oerhört fint omslag!!

FRIDA sa...

Hej Karina!

Vad spännande! Själv längtar jag efter ledigt...

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Caroline!

Tack!

Det undrar jag också. Har försakat en del det här året, t.ex. träning, nöjen och vänner, och har dessutom fått jättemycket hjälp av familjen.

Kram Frida

Helena Milton sa...

Jag måste också säga att det här omslaget var mycket bättre än det förra. Vet inte om det är det rosa på det förra omslaget jag har svårt för men innehållet i boken tror jag definitivt på!
Vad roligt, nära nu! :-)

FRIDA sa...

Hej Åsa!

Tack ;-). Jag tycker verkligen om ditt också.


Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Helena!

Vad kul att du tycker om det. Den här historien är rätt annorlunda och jag känner verkligen att jag har fått utvecklas. Ska bli kul att höra vad du tycker!


Kram Frida

Ninas skrivarlya sa...

Men åhhhhhhhhhhhh vad fint! GRATTIS! Och nej, inte ett DUGG avis. Inte. Alls. ;)

Längtar ihjäl mig efter att få läsa din bok! *tapp, tapp, tapp* (trummar otåligt med fingrarna)

GRATTIS igen.
Kram

Malin sa...

Verkligen jätte spännande! Ser så fram emot att få läsa den =)

Anonym sa...

Hej Frida, vad härligt att du kommit så långt, ser fram emot att få läsa den. Omslaget är jättefint.
Kram Gittan

Anneli sa...

Grattis!
Vilken fantastiskt vacker bok. Den ser jag verkligen fram emot att få läsa.

FRIDA sa...

Hej Nina!

Tack! Vad roligt, jag också. Tror att den kommer gå att få tag på från v. 24.Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Malin!

Vag glad jag blir att du tycker att den verkar spännande ;-).


Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Gittan!

Tack! Ja, visst är hon fin!


Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Anneli!

Vad kul att du ser fram emot den. Jag tycker också jättemycket om omslaget.

Kram Frida

Kära Syster sa...

Åh, nu hittade jag synopsis också! (Såg det gaaalet schnygga omslaget på twitter först) Låter som är sjukt spännande historia, längtar efter att läsa!!!

/Anna

FRIDA sa...

Hej Anna!

Vad roligt! Vad glad jag blir. Tack ;-).

Kram Frida