onsdag 27 juni 2012

Boktips

Vad ska ni läsa i sommar? Har ni några riktigt bra tips till oss andra? 


Kan ni inte berätta om en bok som verkligen berört er så lägger jag upp alla boktips på bloggen sedan?


Jag skulle vilja tipsa om "Det blödande hjärtat" av Andrew Taylor som är en riktigt finstämd historia. Lagom spännande, lagom rolig och lagom hemsk. 4 kommentarer:

Kära Syster sa...

Bra initiativ med boklista!

Jag är verkligen sämst på att rekommendera böcker eftersom jag läser så få. Lättare då med film:)

Men jo, jag läser jämt, det är bara det att jag läser så långsamt att det inte hinner bli så mycket.

Fast nu har jag faktiskt ett tips! Det är en annorlunda bok som jag inte kan sluta tänka på, en debut av en amerikansk författare: Nattens Cirkus.

Själv läste jag den i våras på engelska och blev alldeles begeistrad över språket, tidsepokerna och den magiska historien.

Den kom ut ganska nyligen på svenska och så fort jag har läst några av de böcker som ligger på tur ska jag ta mig an den översatta versionen!

/Anna

Anonym sa...

Fifty Shades of Grey är ett måste. Var själv tveksam till en början (läser sällan vare sig kärleksromaner eller erotiska dito), men när jag såg folk som läste den överallt och hörde så många lovord om den, blev jag tvungen att läsa den själv. Språket är inte det bästa, men jag älskar handlingen!
Det ska bli intressant att se hur filmerna på böckerna blir sedan också.

Paperback Lover sa...

The Lacuna är ett boktips. En livskrönika om en fiktiv person som blir assistent åt målaren Diego Rivera och hans fru Frida Kahlo. Många sidor att läsa så den räcker länge.

Och en till mastodont jag vill tipsa om är Illusionisten av John Fowles.

Anonym sa...

Jag läser just nu änglarnas svar av Stefan Einhorn. Den är inte traditionellt uppbyggd utan bygger på karaktärernas olika berättelser, en i taget. Du får gärna låna den av mig när jag är klar!

Kram Maria