onsdag 26 september 2012

Fy fan vad lågt!

Det är en riktigt grå dag, kallt och regnigt, och jag bestämmer mig för att åka och storhandla tillsammans med min lilla tjej.

Vi kör till Coop Forum i Lund, ett nybyggt varuhus som har en familjeparkering (ni vet parkeringsrutor som är extra breda så att det ska gå att lassa ur barn och barnvagnar och matkassar på en och samma gång). 

Det finns ungefär 16 av dessa parkeringsrutor och när jag kommer fram är som vanligt alla upptagna. Jag ställer mig snällt och väntar eftersom jag vet att vi varken kommer komma ur eller i bilen på de vanliga, smala platserna. 

Då händer det. Två sällskap kommer gående från matbutiken. Båda är medelålders par med fina bilar och jag inser att det är de som parkerat på barnvagnsplatserna. 

Det är inte första gången som jag ser någon utan barn parkera där och då jag tar mig en närmre titt inser jag att 9 av 10 bilar på barnvagnsparkeringen inte har några barnstolar.

Jag förstår verkligen inte hur folk tänker. Är de så jäkla lata att de inte orkar gå 20 meter extra från den vanliga parkeringen och i stället snor platser från barnfamiljer som verkligen behöver det där extra utrymmet för att manövrera ungar och mat? 

Fy fan vad lågt, rent ut sagt. Jag är så förbannat trött på alla självupptagna, osolidariska människor. 


2 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Japp, så är det. Latoxar av rang, och ofta typ 40-/50-talister. Jag har slutat irritera mig på dem, för det gör ju ingen nytta. Någon gång har jag morrat åt någon latmask (herre i femtioårsåldern) men han ignorerade mig totalt... :( Så himla trist att ingen kan visa hänsyn längre, utan det är bara JAGJAGJAG som gäller.

Kram

Robert W sa...

Här kan ett "klassiskt" citat vara på sin plats: Folk är inte dumma. Dom är dummare.